109. děťátko – holčička Martinka – zachráněna díky Babyboxu v Plzni

Dnes jsme od otce Babyboxů a našeho přítele, pana Ludvíka Hesse, dostali milou zprávu, že se díky Babyboxům, které také Megaflex a výrobci razítek moc rádi v minulosti finančně podpořili, podařilo zachránit další odložené miminko. Tentokrát to bylo v Plzni.

S radostí přetiskujeme e-mail od pana Hesse: „V pátek 14. 11. v 5:04 mi plzeňský babybox v Poliklinice na Denisově nábřeží poslal smsku a ohlásil mi, že se jeho dvířka otevřela. Pracovník pohotovostní služby Martin Bouda mi potvrdil, že odložené děťátko je několik hodin stará novorozená holčička, a že je na první pohled zdravá. Do bedýnky na nechtěná lidská mláďata byla vložena zabalená v ručníku a prostěradle, s pupečníkem podvázaným hadříkem, se zbytky mázku a plodové vody. Holčičku jsem pojmenoval Martinka na počest patronky stavby druhého křídla azylového domu na Hájku – Ing. Martiny Vlčkové Říhové. Martinka je 109. děťátkem jemuž babyboxy pomohly vstoupit do nového života, devátým letošním, třetím plzeňským. Zvýšila skóre odložených holčiček versus klučíků na 66 : 43. Ať žije Martinka z Plzně, ať žijí všichni dobří lidé pomáhající nám se zřizováním babyboxů a azylovým domem!“

Přejeme miminku krásný život

Jak možná víte Megaflex a jeho partneři – výrobci a prodejci razítek – financovali Babybox v Mladé Boleslavi. I tady bude jistě sloužit těm nejlepším účelům.

Přejeme Martince a všem dětem, které budou takto zachráněny, co nejlepší život – i přes nelehký začátek.

Více o sbírce a proč jsme se rozhodli na akci přispět, najdete v článcích:
Fotoreportáž: Zprovoznění Trodat-Megaflex Babyboxu v Mladé Boleslavi
Charita? Ano, ale když už, tak dobře
“Sbírka? Skvělá myšlenka, děkuju!” říká Ludvík Hess

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny