Zemřel Walter Just, zakladatel firmy TRODAT

Kategorie Aktuality, Sloupek

Zdálo se, že je nesmrtelný. Ale nikdo není. Při nedávné oslavě sta let firmy byl plný života, plánů do budoucnosti. Pak ale přišel nešťastný pád se schodů v jeho oblíbeném sídle v Hinterstoderu…a smrt na následky úrazu.

Nedožitých dvaadevadesát let naplnil Walter Just více, než mnoho jiných. Nejenom, že dal světu samobarvicí razítko, dnes naprostý světový standard v tomto oboru. Stál také u vzniku společnosti Trotec, která oprávněně aspiruje na první místo mezi výrobci plošných laserů. Jako úspěšný podnikatel a filantrop, založil ve Welsu velmi zajímavé Lebenspuren (Stopy života), jediné muzeum razítek na světě. Ve stejném městě dal vzniknout také významnému Richard Wagner festivalu a projevil tak svou celoživotní lásku k tomuto skladateli. 

Na pohřbech často slyšíte, jak vynikající člověk právě opustil naši zemi. Věřte, že jsem na rozloučení s Walterem Justem měl pocit, že věty které ho popisovaly, nejsou ani trochu frázemi. Byl to velký člověk v mnoha ohledech. Patřil jsem a patřím k těm, jejichž život významně pozitivně ovlivnil a snad mě i něco naučil. Naše občasná setkání či telefonáty mi budou moc chybět.

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny