Jak laserem gravírovat do kamene? A jaký laser vybrat?

Kámen? Opravdu? Mezi všemi „podivnými“ materiály, které jsme vám už představili jako vhodné pro gravírování laserem se vám nyní snažíme namluvit, že to jde i do kamene? Jde a docela snadno!

Laserové gravírování kamene nabízí neuvěřitelné možnosti designu. S laserovým gravírovacím strojem od Trotecu lze realizovat dokonce i detailní fotografie a grafiky.

 

.
Jak funguje gravírování kamene laserem?

Laserové gravírování roztaví povrch kamene a působí tak přímo na materiálu. V důsledku toho není třeba vyrábět žádnou šablonu jako např. při pískování.

Jaké druhy kamene mohou být laserem gravírovány?

Laserové gravírování kamene je zvláště vhodný pro leštěný, tmavý přírodní kámen, jako je žula, mramor, nebo břidlice. Čím více homogenní a jemně zrnitý kámen je, tím lepších výsledků při gravírování dosáhnete. Ale díky jejich hladkému povrchu mohou být i oblázky dobře popisovány laserem. Další ideální kandidát: bílý mramor na tomto materiálu může laser vytvářet kontinuální bílý popis.

Jakého efektu mohu na kameni dosáhnout?

Laserové gravírování na kámen se dá přirovnat k jakési rohoži“ na materiálu. Hluboké gravírování není možné, protože laserový paprsek roztaví materiál, což dělá výsledek téměř neviditelný. Nejlepších výsledků při gravírování kamene může být dosaženo na velkých plochách nebo u obrázků ve stupních šedi. V praxi, typické aplikace pro laserové gravírování na kameni zahrnují náhrobní kameny, těžítka nebo dekorace. Speciální aplikací potom může být gravírování kamenných dlaždic.

Jaké jiné materiály mohu zpracovávat?

Gravírování kamene se provádí pomocí CO2 laseru. To může být také použito pro gravírování celé řady jiných materiálů jako je dřevo, sklo, guma, akrylát a plexisklo, plasty, kůže, papír, textil nebo pěna.

 

doporuclaserykamen
.

Potřebujete poradit?

Pokud se chcete poradit o vhodném typu právě pro vás, obraťte se na naše odborníky, poradí vám, jaký laser pro vás bude ten pravý. Můžete také prostudovat jednotlivé modely na našem webu. Zavolejte nebo si domluvte schůzku:

Mohlo by vás zajímat:

Jak laserem řezat do papíru a kartónu a jaký laser použít?

Jak laserem řezat plastové fólie a filmy

Jak řezat laserem do dřeva a jaký laser si na to pořídit?

Jak laserem řezat akrylát a jaké lasery použít?

Jak laserem gravírovat do skla a křišťálu a jaké lasery se na to hodí?

Lze laserem řezat i pěnu a filtrační materiály a jaký laser použít?

Jak laserem řezat textil a jaký laser se k tomu hodí nejlépe?

 

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny