Jak laserem gravírovat do skla a křišťálu a jaké lasery se na to hodí?

Kategorie Lasery

To, co je dnes možné vygravírovat laserem do skla, je až k neuvěření. Nabízí se bezpočet možností a designů. Dokonce i ty nejvíc sofistikované fotografie a grafiky mohou být vyryté přímo na sklenice na víno, pivní sklenice, lahve nebo zrcadla. Jakékoliv provedení, které je možné vytisknout, může být takéleptáno“ laserem na sklo.

 

 

Jak funguje gravírování skla laserem?

Laserové gravírování skla je velmi snadné. V průběhu gravírování laserem je materiál přímo „leptán“. Nemusí být vytvořeny žádné šablony (jak je požadováno např. pro pískování).

Jakého efektu mohu na skle dosáhnout?

Při laserovém gravírování skla je poznamenán pouze povrch skla. S jemným laserovým paprskem lze snadno aplikovat i nejpodrobnější fotografie, texty a loga.

Jak funguje gravírování na láhve nebo skleničky?

Pro gravírování skleniček nebo lahví od vína nebo piva jsou tyto předměty upnuty do rotační zařízení. Je tedy možné gravírovat po celém obvodu. Software JobControl dokonale podporuje rotační gravírování skla. Vše, co musíte udělat, je definovat průměr skla a výšku obrázku.

Je také možné sklo řezat laserem?

Řezání skla laserem není možné s ohledem na odrazivý povrch skla.

Jaké jiné materiály mohu zpracovávat?

Gravírování skla se provádí pomocí CO2 laseru. Ten může být také použit pro gravírování celé řady jiných materiálů jako je dřevo, sklo, guma, akrylát, plasty, kůže, papír, textil nebo pěna.

Doporučené lasery pro práci s tímto materiálem:

 doporucene

 

Potřebujete poradit?

Pokud se chcete poradit o vhodném typu právě pro vás, obraťte se na naše odborníky, poradí vám, jaký laser pro vás bude ten pravý. Můžete také prostudovat jednotlivé modely na našem webu. Zavolejte nebo si domluvte schůzku:

Mohlo by vás zajímat:

Lze laserem řezat i pěnu a filtrační materiály a jaký laser použít?

Jak laserem řezat textil a jaký laser se k tomu hodí nejlépe?

Jak laserem řezat do papíru a kartónu a jaký laser použít?

Jak řezat laserem do dřeva a jaký laser si na to pořídit?

Jak laserem řezat akrylát a jaké lasery použít?

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny