Jak laserem řezat akrylát a jaké lasery použít?

Kategorie Lasery

Zvláště vhodné pro laserové řezání akrylátu jsou CO2 lasery. A to například pro výrobu světelné neonové reklamy nebo reklamních displejů, značek, POS/POP displejů, atd. Při řezání akrylátu laserem závisí výsledek na mnoha faktorech – v první řadě na samotném materiálu, ale také na typu CO2 laseru a jeho výkonu. S laserovými systémy Trotec můžete ušetřit 88% nákladů na řezání akrylátu.

Jak funguje řezání a gravírování akrylátu laserem?

Řezání laserem vytváří křišťálově čisté řezné hrany a vnitřní kontury a žádné dodatečné ošetření materiálu není potřeba. Lité PMMA je řezáno bez otřepů. Není nutné žádné nákladné a časově náročné ruční leštění hran. Při gravírování plexiskla laser odstraní povrch materiálu.

Jaký efekt mohu dosáhnout na plexiskle?

Pomocí laseru, můžete realizovat i ty nejjemnější geometrie nebo fotografie na akrylátu. Vnitřní hrany jsou křišťálově čisté a vyleštěné, a to vytváří uživateli laseru přidanou hodnotu s novými produkty.
Přesné pohony os a inteligentní proudění vzduchu zajistí vždy optimální výsledky při řezání laserem. Hliníkové podpůrné lamely s minimálním zpětným odrazem paprsku zaručují, žerobky jsou vždy dokonalé.

Prohlédnětě si pár výrobků řezaných našimi lasery pro lepší představu

Co výpary vytvářené během řezání akrylátu?

Výpary se extrahují a filtrují přímo v prostoru pro gravírování. To šetří čas při čištění systému. Na rozdíl od frézy při laserovém řezání plexiskla nevznikají žádné třísky, které by musely být s vysokými náklady zlikvidovány.

Musím upevnit materiál na pracovní ploše laseru?

Ne. Laser nevyvíjí žádný tlak na materiál během procesu, není nutné upínání nebo jakýkoli jiný typ fixace. Stačí vložit výrobek a spustit laserový proces. To šetří čas a peníze při přípravě materiálu. Při řezání akrylátu pomocí frézy, musí být materiál upnut na místě a často i fixovat pomocí vakua.

Jaký laser si pro řezání akrylátu vybrat?

Na řezání akrylátu se hodí lasery uvedené v následující grafice. Pokud se chcete poradit o vhodném typu právě pro vás, obraťte se na naše odborníky, poradí vám, jaký laser pro vás bude ten pravý. Můžete také prostudovat jednotlivé modely na našem webu. Zavolejte nebo si domluvte schůzku. Těšíme se na vás.

  • Email: laser@megaflex.cz
  • Tel: +420 / 602 253 225
  • Osiková 2644/3, 13000 Praha 3, CZ

akryl

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny