Jak laserem řezat plastové fólie a filmy

Z předchozích článků víte, jak laserem řezat a gravírovat do skla, plastu, pěny, filtračních materiálů, textilu, papíru, dřeva a dalších materiálů. V tomto díle si ukážeme, jak lasery řezat plastové fólie a filmy, popřípadě membránové klávesnice z polykarbonátu, polyesteru nebo polyimidu.

Laserový paprsek umožňuje řízené tavení fólií a filmů a vytváří čisté a uzavřených hrany. Pomocí laseru, můžete řezat i ty nejmenší poloměry přesně a vyrábět jednoduché geometrické tvary rekordní rychlostí. V průběhu řezání laserem není vyvájen žádný tlak na fólie nebo filmy, celý proces je bezkontaktní a v důsledku toho získáte perfektní konečný produkt.

 

Další plus: oproti práci s výsekovým nástrojem nebo nožem, laserové řezání fólie nebo filmu nemá za následek odlupování nátěru z konečného produktu.

Výhody laserového řezacího stroje: rychlejší než řezací plotr, přesnější než děrovačka a více ekonomické pro malé série do 1000 kusů.

Jak funguje řezání fólií a filmů laserem?

Řízené tavení materiálu zajišťuje čisté řezné hrany bez znečištění. Laser nabízí mnoho výhod při práci s vícevrstvými filmy: několik vrstev, jako je například spodní část, lepidlo a horní fólie, lze řezat v jednom pracovním kroku. V závislosti na struktuře jednotlivých vrstev a pevnosti filmu a lze řezat až dest vrstev u kompozitního materiálu.

Musím upevnit materiál na pracovní ploše laseru?

Ne, připevňování materiálu není nutné. Pro dosažení optimálních výsledků řezání, doporučujeme použit vakuový stůl. Tenké nebo vlnité materiály jsou tak umístěny naplocho na pracovním stole. Laser nevyvíjí žádný tlak na materiál během řezání fólií a filmů, upnutí nebo jakýkoli jiný typ fixace tedy není nutné. To šetří čas a peníze během přípravy materiálu a v neposlední řadě, zabraňuje zmačkání materiálu. Díky těmto výhodám je laser ideální stroj pro řezání fólií a filmů.

Proč je práce s laserem rychlejší než řezací plotr?

Přesně seřízené pojezdy os a inovativní systém kontroly zajišťuje přesné a rychlé řezání laserem Trotec. Na rozdíl od řezacích plotrů, nevzniká žádný odpor materiálu při použití laseru. Řezání laserem je tak rychlejší. Další plus: Není nutné zvedat nebo otočit laserový paprsek pomocí nože. Laserové systémy Trotec plně využívají tuto výhodu v rychlosti a detailu, a to zejména při práci s jemnými geometriemi.

Potřebuji speciální příslušenství pro přesné řezání fólií a filmů laserem?

Kamerový systém je ideálním nástrojem, když chcete zpracovávat tištěné produkty. JobControl Vision umožňuje dokonalé řezání kontur vytištěných materiálů. Dokonce i pružné materiály, jako transparenty a vlajky, jsou řezány naprosto přesně. Není nutné žádné časově náročné polohování, jsou detekovány případné deformace a řezací cesta je dynamicky přizpůsobena. Kombinací optického detekčního systému čtení registračních značek s laserem od Trotecu můžete ušetřit až 30% nákladů na zpracování. Kromě toho je zajištěna zcela flexibilní práce a je možné reagovat na případné změny v návrhu v co nejkratší možné době.

prehledvhodnychlaseru

 

Potřebujete poradit?

Pokud se chcete poradit o vhodném typu právě pro vás, obraťte se na naše odborníky, poradí vám, jaký laser pro vás bude ten pravý. Můžete také prostudovat jednotlivé modely na našem webu. Zavolejte nebo si domluvte schůzku:

Mohlo by vás zajímat:

Jak laserem řezat do papíru a kartónu a jaký laser použít?

Jak řezat laserem do dřeva a jaký laser si na to pořídit?

Jak laserem řezat akrylát a jaké lasery použít?

Jak laserem gravírovat do skla a křišťálu a jaké lasery se na to hodí?

Lze laserem řezat i pěnu a filtrační materiály a jaký laser použít?

Jak laserem řezat textil a jaký laser se k tomu hodí nejlépe?

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny