2 komentáře k “VHODNE LASERY DREVO

  1. Iveta Viraghova ze

    Dobry den, chcela by som sa opytt, ktory typ laser pristroja by bol vhodny na rezanie dreva aj gravirovanie pre zaciatocnikov. Ide mi o vyrobu malych gombikov v tvare srdiecka, kvetinky, domceka…, pripadne vyrez pismenok a v nich gravirovany este nejaky text.
    Vedeli by ste mi prosim pordit a poslat aj cenovu kalkulaciu. Pripadne mi poslat kontakt na niekoho na SVKu? Ďakujem a pekny den prajem.
    I.V.

    • Tereza Boehmová ze

      Vážená paní Viraghová,

      děkujeme za Váš dotaz na laserový systém na zpracování dřeva. Můžeme Vám doporučit laserovou gravírku Rayjet 50 s výkonem 30 W. Dokáže dobře a přesně gravírovat všechny materiály vyjma kovů, a k tomu i řezat materiály do tloušťky 3 mm.
      Rayjet 50 je spolehlivá laserová gravírka se snadnou obsluhou, splňuje podmínky pro zařízení bezpečnostní třídy 1, protože pracovní prostor laseru je zcela zakrytý a laserový paprsek nemůže prostor značení opustit. Prodali jsme jich desítky jak v České republice tak i na Slovensku.
      Rayjet 50 dokáže výborně jak gravírovat, tak i řezat. Pro přípravu úloh je potřeba mít nainstalovaný grafický program, nejlépe CorelDraw a přes tiskárnu Trotec se požadovaná grafika přenese do laseru.
      Součástí laseru musí být i odsávací zařízení, které odvádí kontaminovaný vzduch z pracovního prostoru laseru. Standardně dodáváme odsávací zařízení Atmos Compact s dvoustupňovou filtrací, které vzduch čistí od prachu a zápachu. Je ovládané přímo laserem a kromě funkce Start/Stop dokáže udržovat stálý objem odsávaného vzduchu. V případě zpracování dřeva ale platí výjimka, doporučujeme použít ventilátor, protože pryskyřice ve formě aerosolu jakýkoli filtr velice rychle zanesou a je nutná jeho výměna.

      Technickou informaci a cenovou nabídku Vám posílám na váš e-mail.

      Pokud budete mít k laseru jakékoli dotazy, napište, rádi na vše odpovíme.

      S pozdravem

      Jiří Dušek, Head of laser department
      jiri.dusek@megaflex.cz

      MEGAFLEX sro