Laser ProMarker 300: ovládání jednoduché jako u tiskárny

Kategorie Lasery
Tags ,

Vlastníte grafický program a rádi byste značili laserem třeba reklamní předměty? Nebo popisovali štítky, tabulky, výrobky…? V tom případě je ProMarker 300 z rodiny TROTEC tou správnou volbou. Díky softwaru DirectMark dodávanému ke stanici ProMarker 300 nebylo gravírování z vašeho grafického prostředí nikdy jednoduší. ProMarker 300 se v počítači inicializuje jako tiskárna, stačí pouze vybrat výstup z používaného softwaru na DirectMark a je hotovo.

Díky svým rozměrům i zajímavé ceně je ProMarker 300 ideální pro značení kovových a plastových reklamních předmětů. Vyrábí se ve dvou verzích o výkonu 10 a 20W. Silnou stránkou zařízení je rychlost značení, která dosahuje  až 10 000 mm/s, tedy 640 znaků za vteřinu. Vnitřní rozměry stanice umožňují vložit předmět o velikosti až 300x300x250 mm, když maximální výška předmětu je závislá na použité ohniskové čočce v laserové hlavě. Typ optické čočky udává i velikost popisovacího pole (viz tabulka níže).

ProMarker_LaserSource

Tabulka podporovaných ohniskových čoček:

  • F100 -> popisové pole 70 x 70 mm, max. výška 250 mm
  • F160 -> popisové pole 110 x 110 mm, max. výška 171 mm
  • F254 -> popisové pole 180 x 180 mm, max. výška 16 mm

 

Ovládací software

ProMarker 300 využívá software DirectMark, který je prostředníkem mezi vaším grafickým editorem a laserem. Při výběru DirectMark jako tiskového zařízení vám budou přes tlačítko ,,předvolby“, zpřístupněna veškerá potřebná nastavení pro výsledné značení. Po vhodném nastavení parametrů pro každou použitou barvu ve vaší grafice, stačí pouze potvrdit tisk a čekat na dokončení značení. Pro usnadnění práce má DirectMark již v databázi přednastaveny základní materiály jako ocel, hliník apod.

DirectMark-Laser-Options DirectMark-Laser-Software

 

Vybavení stanice

  • Stanice může být vybavena mechanickou nebo programově ovládatelnou (servomotor) Z-ovou osou, zajišťující prostředek pro zaostření laserového paprsku na zvolený povrch materiálu. 
  • Součástí stanice je průmyslový počítač s OS Windows a ovládacím softwarem DirectMark. 
  • Pro uchycení přípravků v pracovním prostoru stanice je ProMarker 300 vybavena hliníkovým pracovním stolem s T-drážkami na které lze jednoduše připevnit Váš upínací mechanizmus s produkty.
  • Pro zpříjemnění práce obsluhy je laser vybaven ,,hledačem ohniska“ (dva světelné zdroje zaostřené do jediného bodu ze dvou míst laserové hlavy) a LED páskem pro osvětlení pracovní plochy.

  

ProMarker300-Lasermarkingstation

Bližší technické údaje naleznete zde.

Objednat si jej můžete přímo zde v našem e-shopu

Pokud potřebujete poradit nebo máte o zboží zájem a nejste registrovaní zákazníci naší firmy, kontaktujte laserové odborníky na telefonech: 724 102 490 (Jiří Dušek), 725 574 817 (Lukáš Novák), 725 574 819  (Ondřej Beran),  602 635 512 (Martin Souček)  nebo e-mailem ve tvaru: jmeno.příjmení@megaflex.cz

Další informace o laserech a také všechny kontakty na prodej a servis laserů najdete v záložce KONTAKTY na adrese http://www.trotec-laser.cz/

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny