Laserová akademie: Jak správně určit pořadí vektorových čar při řezání

Netříděné řezací čáry mohou znamenat velkou ztrátu času při zpracování, proto vám poradíme, jak správně uspořádat jednotlivé části vaší úlohy.

Při řezání a gravírování požadované grafiky laser nejdříve provádí veškeré gravírování a pak teprve všechno řezání. Řezání se provádí v pořadí, ve kterém jsou obrysy nakreslené. To však může vést k tomu, že vnější obrysy budou vyřezány jako první a mohou způsobit naklopení materiálu, sklouznutí nebo dokonce propadnutí skrz řezací stůl. Řezání vnitřních obrysů pak již není možné.

vnitřní geometrie

Jak uspořádat jednotlivé části vaší úlohy:

Obvyklé metody pro seřazení řezacích čar:

– Vytvořte řezací čáry v přesném pořadí, v jakém mají být vyřezány.

– Seřaďte řezací čáry v grafice ručně ve Správci objektů, předtím než pošlete grafiku do ovládacího programu laseru.

Správce_objektů_křivky

– Přiřaďte řezacím čarám různé barvy dle barev v databázi materiálů Trotec. Řezací čáry jsou poté řezány podle pořadí barev v databázi materiálů. Bravy jsou v RGB kódu a tloušťka čar musí být zachovány 0,001 mm. 

 Barvy_pořadí1 Barvy_pořadí2

Nejjednodušší a nejpohodlnější způsob, jak třídit řezací čáry je funkce „Nejprve vnitřní geometrie“ v tiskovém ovladači programu JobControl. Funkci lze aktivovat pouhým kliknutím myší a poté se automaticky seřadí vaše řezací čáry. Funkce je dostupná od verze JobControlu 10.5.

Inner vectors

Aktivace této funkce velice zjednodušuje pracovní proces, protože řezací čáry se automaticky třídí a vnitřní čáry jsou řezány první. Toto nastavení automaticky zlepšuje kvalitu vaší aplikace, protože vnitřní části zůstávají pevně připevněny ke skutečnému řezu a tudíž nemohou sklouznout. Vnější obrys se automaticky vyřeže jako poslední. Kromě toho, tato funkce také šetří čas, protože čáry nemusí být ručně seřazeny v grafice.

Máte další otázky? Kontaktujte autora článku Lukáše Nováka

Zajímají vás lasery? Uvažujete o koupi?

Pokud se chcete poradit o vhodném typu právě pro vás, obraťte se na naše odborníky, poradí vám, jaký laser pro vás bude ten pravý. Můžete také prostudovat jednotlivé modely na našem webu. Zavolejte nebo si domluvte schůzku:

Výrobce a distributor laserů:
Megaflex spol. s r.o.
Osiková 3
130 00 Praha 3, CZ
email: info@megaflex.cz
http://www.megaflex.cz

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny