Laserová akademie: Laserový popis nerezové oceli

Ideálním řešením při popisu nerezových materiálů je použití vláknového laseru MEGAFLEX SHINE Fiber, který žíháním změní barvu povrchu nerezu a vytvoří tak jasný, kontrastní popis. Pokud jej však nemáte k dispozici, lze s úspěchem použít laser na bázi CO2 ve spojení se speciálním materiálem, který po nanesení a laserovém popisu na povrchu vytvoří velmi kontrastní a naprosto odolný černý popis na principu smaltu.

Pro popis nerezových materiálů je ideální laser MEGAFLEX SHINE Fiber, který změní barvu povrchu nerezu a vytvoří jasný a kontrastní popis bez použití dalších materiálů. Vláknový laser na rozdíl od laseru CO2 umožňuje nerez také například gravírovat, a to i do větší hloubky materiálu. Lasery vynikají především svou rychlostí popisu a snadnou údržbou.

Existují následující možnosti popisu nerezu vláknovým laserem:

  • Gravírování – Při gravírování se hloubka zvětšuje úměrně s počtem opakování
  • Kalení – Při kalení nerezové oceli je důležitá de-fokusace, neboli rozostření paprsku. Zpravidla rozostřujeme nad ohnisko.
  • Leštění – Docílíme vyšší rychlostí značení v kombinaci s de-fokusací nebo vyšší rychlostí a vyšší frekvencí.

Pro popis nebo gravírování nerezových materiálů vláknovým laserem lze použí i portálové lasery s pohyblivou hlavou Trotec Speedy 100 fiber, Speedy 300 fiber a Speedy 400 fiber. Tyto lasery jsou vybaveny rychlou a přesnou mechanikou s velkou pracovní plochou a lze s nimi značit větší množství kusů výrobků v jedné úloze.

.

.

 

 

 

 

 

 

Popis nerezu laserem CO2

Pro popis nerezu je možné použít více materiálů, protože většina z nich má univerzální využití. Pokud bychom ale měli skutečně vybrat opravdu ten nejvhodnější, pak to bude LMM 6000. Dosáhneme s ním nejvyššího kontrastu značení. Dodává se jako pasta (balení 50 ,100, 250 a 1000g) nebo ve spreji (340g). Postup pro značení lze nalézt v zde.

 

Doporučené lasery pro tuto aplikaci

 

laser55

 

 

Zaujalo vás téma? Potřebujete další informace? 
Máte zájem o koupi laseru?

Hodil by se vám laser pro vaše podnikání či výrobu? Navštivte naše stránky www.megaflex.cz/lasery/ a vyberte si ten váš. Preferujete osobní rozhovor s našimi odborníky? Můžete zavolat na: +420 284 829 696 nebo nám napište na laser@megaflex.cz. Rádi vám pomůžeme s výběrem vhodného laseru pro vás nebo vám poradíme. 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny