Naše lasery na MSV 2014 v Brně zaujaly

Kategorie Lasery

Loni jsme reportáž z MSV 2013 zakončili optimistickou citací ředitele Veletrhů Brno, o vyslání pozitivní zprávy do naší ekonomiky a o předělu mezi recesí a nastartováním ekonomiky. Kéž by MSV měl takovou sílu…

Po té, co jsme se rozhodli lasery vystavovat na letošním ročníku, jsme byli zvědaví, jaké změny veletrh přinese. Tou první, a ne právě příjemnou, byla informace pořadatelů, že náš výstavní stánek bude na jiném místě, než pět předchozích ročníků. Po prvním rozladění jsme ale usoudili, že jsme si nepohoršili a průběh veletrhu nám dal za pravdu, protože návštěvníci si k nám cestu našli. Souběžně s MSV se na místě konaly i paralelní doprovodné výstavy – IMT, FOND-EX, Weldind, Plastex a Profintech. Organizace veletrhu trochu zaskřípala poslední den výstavy, kdy se zpřístupnění výstavních hal pro manipulační techniku proti předešlým ročníkům trochu zdrželo.

Galvolaser Trotec Speedmarker 300

Na každém MSV se již tradičně snažíme se představit nějakou novinku. Letos jí byl značicí galvolaser Trotec Speedmarker 300. Tato velice zdařilá stolní pracovní stanice v sobě ukrývá vláknový galvolaser Trotec Speedmarker FL. Svojí kompaktní stavbou si okamžitě získal sympatie návštěvníků.

Lasery s pohyblivou hlavou Trotec Speedy 300 a 400

Dalšími vystavenými exponáty byly lasery s pohyblivou hlavou Trotec Speedy 300 a 400, jejich ekonomické varianty Rayjet 50 a 300, a posledním pak pracovní stanice Megaflex Servant se zabudovaným nejprodávanějším vláknovým galvolaserem Megaflex SHINE Fiber.

Během výstavy jsme čile popisovali nejen reklamní předměty, ale náš nejmladší člen teamu Martin Souček se stal velice vyhledávaným popisovačem nejrůznějších osobních věcí, nejčastěji mobilních telefonů, propisovaček, ale i např. tabletů.

Co bylo jinak k vidění?

Při procházce výstavním areálem musely návštěvníky zaujmout obří expozice některých společností, jako Trumph, Vítkovice steel (jejich kliková hřídel musela „zůstat“ na vagoně na venkovní ploše, protože kvůli obřím rozměrům ji nebylo možné přemístit do haly) nebo např. Arcelor Mittal. Zajímavé byly ale i expozice obráběcích a tvářecích strojů, nástrojů, měřicí techniky a v neposlední řadě i firem, zaměřených na inovace.

Jestli se ptáte, zda byste měli přijet na MSV příští rok, tak říkám ano, když nic jiného, tak „pivo a klobás“ budou chutnat stejně jako každý rok.

Následuje fotogalerie

MSV_2014_expozice_Megaflex MSV_2014_05 MSV_2014_04 MSV_2014_03 MSV_2014_02 MSV_2014_01

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny