Nová verze programu JobControl 10.5 ke stažení zdarma

Kategorie Lasery

Pro uživatelé laserů TROTEC máme důležitou informaci. Na stránkách www.megaflex.cz/lasery si po přihlášení můžete v sekci “Podpora – Ke stažení“ zdarma stáhnout novou verzi programu JobControl 10.5 a zlepšit tak některé funkce vašeho laseru. Program je vhodný pro 32 bitové i 64 bitové operační systémy MS Windows a podporuje i novou verzi systému Windows 10. Kromě odstranění drobných chyb z minulých verzí obsahuje i následující novinky a vylepšení:

1) Ultrazvukový autofokus – sonarová technologie

JobControl 10.5 podporuje novou technologii pro automatické zaostření. Tento režim zaostření se hodí především pro všechny zvukově reflexní materiály. Sonarová technologie umožňuje velmi jednoduché a flexibilní použití. Tento způsob je nově zabudován v laserech Speedy 360.

Sonarová technologie (Sonar TechnologyTM) pracuje s ultrazvukovým snímačem připevněným na laserové hlavě. Tento snímač umožňuje velmi přesné měření vzdálenosti nezávisle na poloze materiálu na pracovní ploše laseru. Pouhým stisknutím tlačítka na klávesnici se automaticky vypočítá zaostřovací bod na základě čočky zvolené v ovládacím softwaru. Pracovní stůl se poté automaticky přesune na správnou pozici zaostření.

laser-focus-ultrasonic 

2) Možnost změny pořadí barev v databázi materiálů

Uvnitř rozbalovacího menu Nastavení v Databázi materiálů je položka „Pořadí barev (Color order)“. Zde můžete vybrat „Učinit pořadí barev měnitelné“ a poté lze měnit pořadí barev pro zpracování laserem.

Color_change1

Chcete-li změnit pozici barvy, musíte na ní kliknout myší. Objeví se rozbalovací seznam, který ukazuje, na které pozice můžete danou barvu přesunout. Poté si barva vymění svou pozici s barvou vybraného indexu.  Jediná pozice, na kterou nelze barvu přesunout, je pozice 1. To je proto, že index 1 je vyhrazen pro černou barvu, která se nemůže měnit.

Pokud chcete, aby se barvy vrátili do původního pořadí, zvolte možnost „Resetovat změny v pořadí barev …“.

Color_change2

3) Nastavení offsetu podle zvolené čočky v Servisním nastavení

Autofokus lze správně nastavit pro každou použitou čočku. Proto je výchozí čočka použita pro nastavení nulové pozice (ofsetu) pro osu Z a každá další čočka se poté nastaví podle daného laseru.

Autofocus_offset

4)Volba pracovního stolu pro Speedy 360

Pro laser Speedy 360 lze vybrat aktuální pracovní stůl. Volbu stolu naleznete v menu Možnosti – Hardware – Příslušenství.

Table_options 

5) Pořadí vektorových čar

Vnitřní křivky zpracovat jako první. To znamená, že řezací čáry (vektory) jsou seřazeny zevnitř směrem ven. Tento parametr je možné zvolit v možnosti „Volby zpracování“ v tiskovém ovladači (viz obrázek). Zaškrtnutím této volby se změní pořadí vektorů uvnitř vaší úlohy.

Inner vectors

6) Nový typ úlohy „Řezání (Vectors only)“

S tímto novým typem úlohy lze zpracovávat úlohy obsahující pouze vektorové informace. To vede k větší rychlosti při tisku a zmenšuje velikost úlohy. Všechny bitmapy jsou v tomto procesu ignorovány. Pokud jsou v návrhu bitmapová data, budou pro tisk ignorována a objeví se varovné hlášení.

Vectors only

 

Na stránku, kde nabízíme tuto verzi ke stažení, můžete přejít hned nyní kliknutím SEM

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

V případě zájmu o další informace kontaktujte autora textu pana Lukáše Nováka, lukas.novak@megaflex.cz nebo na tel. 725 574 817

Další informace o laserech a také všechny kontakty na prodej a servis laserů najdete v záložce KONTAKTY na adrese http://www.megaflex.cz/lasery/

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny