SpeedMarker 300 – malé rozměry stanice a vysoká rychlost značení

Kategorie Lasery

Do naší pestré nabídky laserů z rodiny TROTEC, přibyl vskutku zajímavý kousek SpeedMarker 300. Srdcem zařízení je SpeedMarker FL. Jde o vzduchem chlazený vláknový laser s vlnovou délkou 1064nm a s rozmítací galvanickou hlavou zajišťující rychlé značení. Spolu s malou pracovní stanicí třídy bezpečnosti 2, kterou lze úsporně umístit téměř na jakékoli místo, se tento laser obzvláště hodí pro využití v reklamě – zejména popisu reklamních předmětů.

Díky svým malým rozměrům je SpedMarker 300 ideální pro značení malých i středně velkých kovových a plastových reklamních předmětů.

Vyrábí se ve čtyřech verzích a to se zdrojem laserového paprsku o výkonu 10, 20, 30 a 50W. Silnou stránkou zařízení je také maximální rychlost značení, která dosahuje až 10 000mm/s, tedy 640 znaků za vteřinu. Vnitřní rozměry stanice umožňují vložit předmět o maximální velikosti 300x300x250 mm, kde maximální výška předmětu je závislá na použité ohniskové čočce v laserové hlavě. Zároveň typ optické čočky udává velikost popisovacího pole (viz tabulka níže).

Tabulka podporovaných ohniskových čoček:

  • F100 -> popisové pole 70 x 70 mm, max. výška 250 mm
  • F160 -> popisové pole 120 x 120 mm, max. výška 171 mm
  • F254 -> popisové pole 190 x 190 mm, max. výška 16 mm

 SpeedMarker300-Laserworkstationopen SpeedMarker300-laserworkstationclosed

Ovládací software

SpeedMark je software vytvořený pro jednoduchou práci s laserovým zařízením. Vyznačuje se hlavně svou jednoduchostí a přehledným ovládáním. Pro usnadnění práce je v databázi uložen seznam materiálů s parametry pro jejich značení. SpeedMark je vybaven prostředím pro tvorbu textů, generování čárových kódů a vytváření jednodušších grafických návrhů – jako je například logo firmy. Je ovšem schopen i importovat soubory s příponou: .dxf, .bmp a .pdf. Jedinou nepatrnou nevýhodou je, že jednou importované již dále nelze rozsáhleji upravovat.

SpeedMark

SpeedMarker 300 podporuje také průmyslový profesionální software SAMLight, který je schopen navrhnout náročnější grafiku pro značení a následně ovládat celé zařízení.

 

Vybavení stanice

  • Stanice může být vybavena mechanickou nebo programově ovládatelnou (servomotor) Z-ovou osou, zajišťující prostředek pro zaostření laserového paprsku na zvolený povrch materiálu. 
  • Součástí stanice je průmyslový počítač s OS Windows a ovládacím softwarem SpeedMark nebo Samlight. 
  • Pro uchycení přípravků v pracovním prostoru stanice je SpeedMarker 300 vybavena hliníkovým pracovním stolem s T drážkami na které lze jednoduše připevnit Váš upínací mechanizmus s produkty.
  • Pro zpříjemnění práce obsluhy je laser vybaven ,,hledačem ohniska“ (dva světelné zdroje zaostřené do jediného bodu ze dvou míst laserové hlavy) a LED páskem pro osvětlení pracovní plochy.

Další technické údaje naleznete zde.

SpeedMarker 300 můžete u Megaflexu kdykoliv objednat v našem shopu

Pokud potřebujete poradit nebo máte o zboží zájem a nejste registrovaní zákazníci naší firmy, kontaktujte laserové odborníky: na telefonech: 724 102 490 (Jiří Dušek), 725 574 817 (Lukáš Novák), 725 574 819  (Ondřej Beran),  602 635 512 (Martin Souček)  nebo e-mailem ve tvaru: jmeno.příjmení@megaflex.cz

Další informace o laserech a také všechny kontakty na prodej a servis laserů najdete v záložce KONTAKTY na adrese http://www.trotec-laser.cz/

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny