Váleček na těsto s libovolným motivem vytvořeným na laseru, díl 2.

Jsme rádi, že některé z vás zaujal článek s válečkem na těsto, do kterého jsme vygravírovali reliéf žirafy, aby se dal obtisknout přímo do těsta a sušenky vypadaly skvěle. 

Ptáte se nás, jaké další motivy by šly vygravírovat. Pravda je, že fantazii se meze nekladou. Pro inspiraci si stačí do googlu zadat slovo „rolling pin“ (anglicky váleček) a heslo „laser“ nebo „laser engraving“ a internet nabídne celou řadu nápadů. 

Zde je pár ukázek z toho, co google vyhledal nám:

Připomeňme si, jak jsme vytvořili náš váleček se žirafou:

Použitý materiál:

  • Rotační zařízení
  • Dřevěný váleček
  • Saponát a voda na očištění

Vhodné lasery:

Speedy 100, Speedy 300, Rayjet 300, Speedy 360, Speedy 400, Speedy 500

Laser použitý pro naše testování:

Speedy 300, 60 W, 1,5“ čočka

Postup:

Krok 1 – Příprava grafiky

Při vytváření grafiky je potřeba, aby připravený soubor byl stejně široký jako je obvod vašeho válečku a stejně vysoký jako váleček.
Rada pro rychlé a správné nastavení: změřte průměr válečku v nejširším místě (dá se předpokládat, že váleček bude všude stejně široký). Obvod je délka, pokud váleček ovinete krejčovským metrem kolem jeho vnější části. Obvod lze snadno spočítat, pokud změřený průměru vynásobíte hodnotou 3,14.
Nezapomeňte, že pokud používáte text, je třeba otočit grafiku tak, že text je převrácený. To zajišťuje, že text lze poté přečíst správně, pokud použijete váleček do těsta.

žirafy 

Krok 2 – Příprava válečku

Díky vysokému výkonu laseru pro hluboké gravírování se ujistěte, že laserem nedotčené části válečku zůstávají čisté, čehož lze dosáhnout například použitím maskovacího pásky kolem celého válečku. Ujistěte se, že po nanesení pásky nezůstaly nikde žádné bubliny.

Krok 3 – Nastavení laseru

V grafickém programu si vytvořte nebo importujte požadovanou grafiku a poté ji odešlete přes tiskový ovladač do ovládacího programu laseru. Ujistěte se, že jste aktivovali rotační zařízení a správně zadali průměr válečku v dialogu tiskového ovladače.

Použité parametry pro gravírování: Výkon: 100%, Rychlost: 20%, Rozlišení: 500 ppi, Air Assist: zapnutý

 Rolling Pin in Laser Engraver

Krok 4 – Čištění

Jakmile je gravírování válečku dokončeno, vyjměte ho z rotátoru, sundejte maskovací pásku a zkontrolujte váleček kvůli případnému znečištění. Nečistoty vzniklé především v gravuře lze dobře vyčistit použitím mýdla a kartáčku. Váleček lze případně i lehce obrousit.

Rolling Pin with unique Engraving

Nyní si můžete s radostí upéct své vlastní krásné sušenky, např. s motivem žirafy jako na obrázku.

Uvažujete teprve o koupi laseru?

Pokud chcete, můžete si předvybat ten nejvhodnější laser pro vás na našem specializovaném webu nebo v našem katalogu laserů

Předchozí díl o válečku na těsto najdete ZDE

Také si můžete přečíst článek Pět důvodů proč koupit laser právě u Megaflexu

Zajímá vás cena laseru? Kontaktujte nás na 724 102 490. 

Výrobce a distributor:
Megaflex spol. s r.o.
Osiková 3
130 00 Praha 3, CZ
tel:
email: info@megaflex.cz
http://www.megaflex.cz

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny