Výstava Laser World of Photonics

Kategorie Lasery

V Mnichově se uprostřed května opět po dvou letech setkala elita laserového průmyslu s odbornou veřejností na výstavě Laser World of Photonics. S rekordním počtem 1135 vystavovatelů a zastoupených firem z 37 zemí a téměř 27.000 návštěvníků ze 74 zemí, tento světový veletrh fotoniky potvrdil svou vedoucí pozici. Veletrh zlomil také rekord v počtu zahraničních hostů, kterých bylo více než 54%. 

Návštěvníci, ale i vystavovatelé, využívají Laser World of Photonics k získávání informací o nejnovějších trendech a inovacích na trhu fotoniky, k získání prakticky orientovaných pohledů do těchto klíčových technologií a k vytváření nových, prvotřídních kontaktů. Jen pro zajímavost – 97% návštěvníků hodnotilo veletrh jako dobrý až výborný a 96 % je rozhodnuto se zúčastnit veletrhu znovu. Vzpomeňte si, jak často si na nějaké výstavě u nás říkáte: Tak sem už tedy ne…
World of Photonics byl pro lepší orientaci návštěvníků rozdělen do sekcí typu: lasery a optoelektronika (pevnolátkové, plynové diodové, vláknové lasery), optika pro lasery (čočky, krystaly, komponenty pro vedení paprsku), technologie pro výrobu optiky, laserové systémy pro výrobu, senzory a testovací zařízení, optické měřicí systémy, lasery pro lékařství a v neposlední řadě lasery pro bezpečnost apod. Pokud vás tedy zajímá jen specifická část, nemusíte bloudit celým výstavištěm.
Top trendy ve velice rozsáhlé nabídce byly ultrakrátké pulzní lasery, laserové aplikace pro elektro-mobilitu, energetické technologie a automobily, moderní polovodičové světelné zdroje (LED, OLED), automatizovaná vizuální kontrola, lasery pro analýzy a zobrazování v biofotonice, stejně jako laserové aplikace a optickou diagnostiku v medicíně. Jedním z vrcholů nepochybně byla „Digitální fotonická výroba“, kde předváděli 3D tisk do kovu. Návštěvníky byla velice pozitivně hodnocena sekce „fotony ve výrobě“, kdy bylo demonstrováno laserové spojování lehkých materiálů. Velkým tahákem byla také Uživatelská fóra, kde se o svoje zkušenosti s návštěvníky dělili odborníci z výzkumných nebo uživatelských odvětví, jako je automobilový průmysl nebo zdravotnická technika, velice často doprovázené ukázkami praktických příkladů.

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny