Jsem rád součástí týmu lidí, kteří se věnují záslužné práci, říká Jan Prošek z firmy DINASYS

Pražská firma DINASYS, která nabízí široké portfolio produktů z oblasti orientačních a informačních systémů a zajišťuje i značení pro osoby se smyslovým či zdravotním hendikepem, spolupracuje s Megaflexem již dělší dobu. Jaké všechny produkty nakupuje a jak je využívá? Na jaké potíže naráží? To se dozvíte v následujícím rozhovoru s obchodím zástupcem firmy DINASYS, panem Janem Proškem.

Jan Prošek


Jak dlouho je firma DINASYS na trhu? Co vás na ni zaujalo, když jste zde začal pracovat?

Firma vstoupila na trh v roce 2009. Zpočátku se soustředila především na prodej a rozvoj vlastního produktu – informačního systému Dinasys, založeného na přenosu informací pomocí vlastností lidské kůže. Používá ho například pražská Botanická zahrada. Postupem času jsme do portfolia přidávali ostatní orientační a informační systémy. Hlavním spojovacím článkem našich systémů je jejich multifunkčnost – slouží i zrakově postiženým lidem a to tak, že v systémech jsou zakomponovány prvky hmatové, tedy Braillovo písmo a vizuální či akustické prvky. Já jsem nastoupil do DINASYSu v roce 2013 jako obchodní zástupce. Moje rozhodnutí ovlivnilo to, že budu součástí týmu lidí, kteří se věnují vysoce záslužné práci v oblasti bezbariérových přístupů do budov, orientačních a informačních prvků pro slabozraké a nevidomé a dalších řešení orientačních systémů. Také mi bylo sympatické, že DINASYS, s.r.o. je ryze česká firma, založená na velmi úzké a osobní vazbě všech zaměstnanců.    

Jak se firmě na trhu daří a jaká dosavadní zakázka vám udělala radost?

I když se každý rok zájem o naše produkty zvedá, stále se občas setkáváme s nepochopením produktů a jejich účelu. Máme ale radost ze zakázky pro Botanickou zahradu hl.m. Prahy, pracujeme pro dvě z našich předních bank, pro Nemocnici Hořovice, Národní technické muzeum, městské úřady a další. Jedná se buď o projekty instalací prvků pro nevidomé a slabozraké – akustické majáky, vizuálně kontrastní prvky, umělé vodící linie, itineráře tras a podobně nebo o dodávky komplexních orientačních systémů do interiérů a exteriérů, kde ve velké míře spoluprácujeme právě se společností Megaflex.

Specializujete se na značení pro osoby se zdravotním postižením, zejména zrakovým. Jak vás to napadlo?

DINASYS vznikla právě se záměrem vytvářet podobné systémy a vyvíjela již zmíněný systém Dinasys. Dále jsme se nechali inspirovat i v cizině, kde spolupracujeme s německým partnerem, který má obdobné portfolio produktů. Po podrobnějším zkoumání ostatních zemí jsme zjistili, že v každé vyspělejší zemi je alespoň jedna společnost s podobným zaměřením. To nás ještě více nastartovalo v tom, abychom se této oblasti věnovali a rozšiřovali naše znalosti, schopnosti i produkty. 

Podělíte se s námi o reakce na zboží, které nabízíte? Co jde nejvíc na odbyt?

Obecně jsou ohlasy velmi pozitivní. Nicméně stále i tak tu a tam narážíme na nepochopení naší práce ze strany potenciálních zákazníků. Naše produkty a služby totiž opravdu nejsou určeny jen zrakově postiženým, ale jsou to běžné orientační systémy – ale navíc s prvky sloužícími pro nevidomé a slabozraké. Samozřejmě děláme také projekty zaměřené jen na zlepšení prostorové orientace nevidomých a slabozrakých – tam se však opět snažíme, aby část prvků byla multifunkčních a použitelná pro všechny. Co se týká běžných orientačních systémů, na kterých spolupracujeme se společností Megaflex, tak zde jsou ohlasy velmi pozitivní, systémy jsou variabilní a velmi estetické. Používáme i materiály Rowmark, které krásně doplní samotný orientační systém, mají širokou škálu barev i možnosti použití. Protože tyto materiály využíváme i pro značení pro nevidomé a slabozraké – můžeme přidat hmatové prvky či Braillovo písmo a hned se z orientační tabulky stane multifunkční orientační systémNelze s přesností říci, co jde nejvíce na odbyt – každá zakázka je jiná, specifická pro daného zákazníka a využití. 

Jak začala vaše spolupráce s firmou Megaflex?

Prakticky okamžitě po mém nástupu do DINASYSu, jsem s ohledem na zvyšující se poptávku po komplexních řešeních orientačních systémů nutně potřeboval najít spolehlivého a flexibilního dodavatele. Partnera s profesionálním přístupem jak v oblasti dodavatelských, výrobních i konzultačních se mi podařilo najít ve společnosti Megaflex. Pro nás je to skvělá příležitost, jak rozšířit portfolio nabízených produktů a řešení pro naše zákazníky. Spolupráce mezi oběma společnostmi je na velmi profesionální úrovni a nabídka nadstandardních služeb je pro nás velmi příjemná a využíváme plně všech výhod nabízených společností Megaflex.

Jaké zboží u Megaflexu kupujete?

Portfolio produktů pro slabozraké a nevidomé jsme mohli rozšířit o vynikající produkty modulárního a vysoce kvalitního orientačního systému Triline. Pro naše gravírovací práce využíváme materiály Rowmark. Pro prezentace a ukázky pro naše zákazníky jsme byli vybaveni i prezentačním kufrem a dalšími ukázkovými výrobky. Spolupráce je myslím velmi přínosná pro obě společnosti.

Děkujeme velmi za rozhovor a jsme rádi, že firma DINASYS patří mezi naše obchodní partnery!

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny