Triline: označení staveb pro nevidomé? To umíte také!

Možná se spolu s firmou Megaflex chcete vrhnout do prodeje orientačního systému Triline, ale nevíte, zda budete schopni vyjít vstříc všem požadavkům, které na budovy mají různé zákonné normy. Jak třeba označit veřejné budovy pro zrakově postižené? Nemusíte se bát. Poskytujeme komplexní řešení orientačních a informačních systémů i pro tyto příležitosti.

S orientačními systémy pro veřejné budovy to není jen tak: podle vyhlášky 398/2009 platí povinnost označení staveb občanského vybavení značením pro slabozraké a nevidomé. Každá veřejná budova by tedy měla mít prvky orientačního systému i v Brailleově písmu. Nebojte se takových zakázek, máme pro vás řešení.

Braillovo písmo a označení veřejných budov

Vyhláška určuje pravidla, jak mají být označeny například zvonky nebo sklepní boxy a jiné prostory veřejných staveb. Budeme-li citovat, dozvíme se, například, že „Tlačítko zvonku patřící k bytu zvláštního určení musí být hmatově a vizuálně kontrastní. Vedle zvonku musí být rámeček pro vložení štítku s Braillovým písmem. Rámeček nesmí být zakryt a jeho rozměry musí být  výška nejméně 12 mm a šířka nejméně 100 mm. Sklepní box patřící k bytu zvláštního určení musí být hmatově i vizuálně rozlišený od ostatních. Zpravidla je umístěn jako první v řadě nebo obsahuje jiný orientačně jednoznačný prvek, zejména štítek s reliéfními znaky a Braillovým písmem.“

 

Dinasys

Braill do dřeva, plastu, kovu? Ano!

Klidně zakázku na vybavení veřejné budovy přijměte. Náš partner, který se specializuje právě na značení pro nevidomé – Firma DINASYS s.r.o. Tel.: +420 224 240 947, E-mail: info@dinasys.cz – vám pomůže budovy vybavit potřebnými cedulkami a štítky. Není problém vyrobit Braille do dřeva, plastu, kovu i na papír. Můžete tedy s pomocí Dinasysu dodat orientační cedule, ale i plánky, mapy, akustické majáky, popisky v Braillově písmu, značení zábradlí či itineráře tras.

 

Potřebujete poradit s orientačními systémy TRILINE?

Zatím se v orientačních systémech příliš nevyznáte? Rádi byste je také prodávali a stali se našimi partnery na tomto poli? Napište nebo zavolejte našeho odborníka na Orientační systémy pana Tomáše Peške

Telefon: +420/284 829 696, e-mail:  tomas.peske@megaflex.cz

Rádi vám také zašleme tištěnou verzi katalogu nebo si můžete přečíst další materiály v sekci Megablog – Orientační systémy a dozvíte se víc.

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny