Další 111. zachráněné miminko – Tomáš – v Babyboxu v Praze

Nejsou to ani 2 týdny od posledního odloženého dítěte v Babyboxu v Brně. A už tu máme další zprávu od našeho přítele Ludvíka Hesse o 111.tém zachráněném dítěti. Tentokrát v Praze 6. Už se zdálo, že to budou samé holčičky. Ale řadu dívek přerušil čerstvě narozený Tomáš. Jsme docela zvědaví, jaké miminko „pokřtí“ Megaflex Babybox v Mladé Boleslavi.

Babybox v Praze 6 byl otevřen 29. července 2010 na přání tehdejšího starosty Tomáše Chalupy. „Nebýt jeho, v Jilemnického ulici by babybox nikdy nebyl. Bedýnka na nechtěná lidská mláďata zůstávala dlouho bezdětná, malý Tomáš je její první děťátko. Je celkově 111. miminkem z babyboxu, 11. letošním, 44. klukem oproti 67 holkám. Ať žije Tomáš, ať žijí oba dva!“ píše nám v e-mailu otec Babyboxů v ČR Ludvík Hess!

Každé nalezené dítě v Babyboxu vyvolává směsici pocitů. Radost ze zachráněného života a naděje na lepší život se snoubí s tíživými myšlenkami, do jaké děsivé situace se musel dostat rodič (matka), že dítě odloží. Na druhé straně – z těch možností, které se nabízeji… – je vlastně vložení do Babyboxu – jedna z nejlepších možných variant. Právě proto moc rádi projekt Babyboxy podporujeme.

Více najdete také v článcích:
Fotoreportáž: Zprovoznění Trodat-Megaflex Babyboxu v Mladé Boleslavi
Stodesáté dítě – holčička Jiřinka – zachráněna v Babyboxu v Brně aneb když věci mají opravdu smysl…
109. děťátko – holčička Martinka – zachráněna díky Babyboxu v Plzni
Charita? Ano, ale když už, tak dobře
“Sbírka? Skvělá myšlenka, děkuju!” říká Ludvík Hess

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny