Navštívili jsme za vás: Veletrh PaperWorld 2017

Odvážné loňské rozhodnutí Trodatu nevystavovat na PaperWorldu každoročně, ale jen jednou za dva roky, se ukázalo jako správné. Výstavy mají přece v principu umožnit výrobcům ukázat nové výrobky, ne jen připomenout jejich existenci – a takové připomínání u světového lídra trhu by skutečně bylo jen příslovečným „nošením razítek do Trodatu“.

Razítkový trh se obecně mění pomaleji, než například trh mobilních telefonů. Asi i proto se každé skutečné novince dostane zasloužené pozornosti. Letos si ji jednoznačně užíval Trodat se svou zcela novou řadou razítek Professional 4.0. Zcela nová konstrukce z matného kovu, centrální seřizování výšky data, významně lehčí chod razítka – to jsou jen některé zajímavosti tohoto výrobku. Snad nám prominete, že vás s detaily této novinky chceme překvapit až na jarním setkání výrobců razítek Trodat, které právě připravujeme. Pozvánku obdržíte již brzy! 

Samozřejmě jsme se rozhlédli i ve stáncích dalších partnerů a konkurentů. Firmě Reiner se začíná vyplácet tvrdá orientace na elektronická razítka, tedy spíše jakési minitiskárny s možnostmi sestavení proměnného otisku v připojeném počítači. Uplatnění nacházejí ve skladech, menších výrobních podnicích, v expedicích… Výrobce razítkových barev, Noris-Color, prošel generační výměnou a již nyní je jasné, že nejstarší syn zakladatele, pan Oliver Zeitler, se ujal své role velmi úspěšně.

Ve stánku firmy Colop jsme neviděli žádnou zásadní inovaci, zdá se že průhledná plastová razítka jsou nosným programem, který je dále rozvíjen. Firmy Shiny a Traxx měly úsporné stánky, zřejmě odpovídající jejich zaměření na levné výrobky. Výrobce předbarvených razítek, Modico, letos na výstavišti chyběl úplně.

Příjemným zjištěním je, že letošních 1500 vystavovatelů z 59 zemí neznamená žádný ústup oboru kancelářských potřeb a signalizuje, že nás čeká zajímavý obchodní rok 2017.

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny