Revoluce na PaperWorldu 2015

Kategorie Razítka

Klasický frankfurtský veletrh PaperWorld byl – na rozdíl od mnoha předchozích – přece jen letos něčím zcela nový. Nejprve jsem té novince nerozuměl, emotivně jsem byl proti změně… ale když jsem výstavu prošel a pochopil novou koncepci, stalo se, že to rozhodnutí nejen chápu, ale dokonce i uznávám za správné.  O co jde? Mnoho významných firem z oboru kancelářských potřeb, a mezi nimi i Trodat, se přestěhovalo do vyššího patra výstavní haly č. 3! Senzace?

Po mnoho let jste na PaperWorldu našli všechny známé firmy z oboru kancelářských potřeb právě tam, kde byly minulý rok. Tedy na tradičním místě v hale 3.0. Představit si, že by to tak letos nemuselo být, bylo i pro mě velmi složité. Přesto se to stalo. Hala číslo 3 otevřela další patro, označené 3.1. (viz obrázek), ve kterém nabídla výstavní plochu skutečným leadrům našeho oboru, tedy těm opravdovým, světovým značkám. Nebylo to dobrovolné rozhodnutí pořadatele výstavy, ale spíše výsledek velkého tlaku těch velkých, bez kterých nemá PaperWorld příliš smysl. Na jejich místo dole pak organizátoři pustili nové firmy, takzvaně z celého světa.

V prvním patře jste tedy letos našli obrovské, reprezentativní stánky gigantů Staedtler, Pelikan, Herlitz, Faber-Castell, edding, IDEAL, MAUL, Novus, tesa, TRODAT, Tombow… a několika dalších. Co tyto firmy spojuje? Určitě úspěch na trhu a pak také odvaha říci: ne, my budeme vystavovat jen jednou za dva roky, stejně novinek není pro každoroční výstavu dost, je to zbytečné plýtvání penězi a časem. A první patro, tedy hala 3.1., bude tedy příští rok uzavřena.

Jaký to může mít vliv na PaperWorld? Možnosti jsou v zásadě jen dvě. Novinka se neuchytí a i velké firmy se pokorně vrátí ke každoroční nudě ve Frankfurtu. Myslím si ale spíše, že vývoj bude jiný. Příští rok chabá návštěvnost veletrhu, která povede k odchodu dalších firem… a následně úprava rytmu veletrhu na dvouletý, tak jak si to velké firmy přejí. A tak, jak to také více odpovídá zdravému rozumu. 

 

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny