Stodesáté dítě – holčička Jiřinka – zachráněna v Babyboxu v Brně aneb když věci mají opravdu smysl…

Život se s námi často příliš nemazlí. Prožíváme vzlety, pády, nemoci, smrt blízkých a někdy se člověk ptá sám sebe, jaký to má celé smysl? Jak vlastně „přežít život“? Když je to vlastně jen hra se špatným koncem, který nevíme, kdy přijde.

Včera odpoledne jsme od našeho přítele, otce Babyboxů v ČR, pana Ludvíka Hesse, dostali další dobrou zprávu, že „vrzla dvířka“ – tentokrát u brněnské „bedýnky na nechtěná lidská mláďata.“  Holčička – tři dny stará –  je patnáctým děťátkem odloženým v Brně a čtvrtým v babyboxu nové generace…Celkově 110. zachráněné dítě.

Jsou mezi námi lidé bez větších ambic, kterým stačí jen chodit do práce, jíst, koukat na televizi, občas si zajít na nějaký sportovní zápas nebo do hospody a jsou tak spokojeni. A pak jsou lidé, kterým tohle nestačí… jen tu prostě nějakou dobu být. Zjistí, že jedním z velmi příjemných „bonusů“ a možná i smyslů života je dobrý pocit z pomoci druhým.

Malé i velké dobré skutky dělají život lepším

Nemusí to být nic velkého. Stačí malé každodenní věci. Pustit sednout v tramvaji těhotnou ženu, staršího člověka nebo maminku s dítětem. Zastat se slabšího při hádce. Koupit opuštěným dětem v dětském domově něco malého k vánocům… Ten pocit, že jste tu k něčemu hezkému byli, někomu udělali jeden jediný den lepším, je totiž k nezaplacení. A opravdu není žádné klišé říct, že hřeje…. Fakt jo!

 

Znám hodně lidí, kteří pomáhají a nesmírně si jich vážím.  Jedním z těch opravdu výjimečných je Ludvík Hess, otec a zakladatel Babyboxů v České Republice.

Za firmu Megaflex vám, Ludvíku, gratulujeme k dalšímu zachráněnému lidskému životu a jsme moc rádi, že jsme mohli spolu s výrobci razítek TRODAT finančně přispět na Babybox v Mladé Boleslavi a podílet se tak na tomto skvělém a záslužném projektu, kdy se skutečně a hmatatelně daří zachraňovat.

Stejně jako Martince, která byla zachráněna před 14 dny v Plzni, přejeme i Jiřince krásný a šťastný život.

Více najdete také v článcích:
109. děťátko – holčička Martinka – zachráněna díky Babyboxu v Plzni
Fotoreportáž: Zprovoznění Trodat-Megaflex Babyboxu v Mladé Boleslavi
Charita? Ano, ale když už, tak dobře
“Sbírka? Skvělá myšlenka, děkuju!” říká Ludvík Hess

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny