Využití barvy Noris 110 UV při simulaci kontaminace u hasičů

V Německu již několik hasičských stanic používá při výcviku barvu Noris # 110 UV pro ilustraci rizik „mokré“ kontaminace. Tato barva totiž svítí jasně pod UV světlem, ale je neviditelná při slunečním záření. Zkuste tuto barvu, kterou u Megaflexu můžete objednat, nabídnout i hasičům a výcvikovým centrům v České republice. Jistě je zaujme.

Když požárníci musí vstoupit do budov nebo zamořených území například u hořících nákladních aut, často se dostanou do kontaktu s nebezpečnými chemikáliemi. Důležitou součástí protipožárního výcviku je proto i příprava hasičů na nebezpečí kontaminace jejich ochranných prostředků (např. rukavic). Je totiž nutné se připravit na kontakt s nebezpečnými chemickými látkami a zamezit jejich neúmyslnému šíření. Barvu Noris 110 UV zmiňují časopisy německých požárních služeb jako cennou pomůcku pro prokázání kontaminace při výcviku – určitě se bude hodit i kolegům v Česku.

UVbarva

Prakticky to vypadá tak, že  se Inkoust Noris # 110 UV nanese například na hadr či kus látky, který je volně ponechán na místě simulovaného požáru. Když se ho hasič během cvičení dotkne, je „znečištěn“ inkoustem, aniž by to tušil. Potom rozšiřuje inkoust nebo-li „kontaminaci“ kolem sebe na požární zařízení a kolegy, s nimiž přichází do styku. Po absolvování tréninku je nepozorný kandidát podroben inspekci UV lampou. Překvapeně a zděšeně pak účastníci výcviku sledují, když začnou „svítit“ nejen oni, ale také vše, s čím přišli do styku. Tento nácvik je dobrý pro uvědomění si, že v reálné situaci by bohužel mohlo dojít i k smrtelným následkům.

Inkoust Noris # 110 UV je dermatologicky testován podle mezinárodních směrnic ICDRG a je klasifikován jako neškodný – (má dokonce klasifikaci „žádné nebezpečí“ podle nařízení CLP).
Je tedy vhodný pro simulaci kontaminace bez poškození uživatele.

 

 

 

kontaminace

 

 Objednávat barvu Noris # 110 UV můžete jako registrovaní partneři firmy Megaflex přímo ZDE

Mohlo by vás také zajímat:
Razítka s UV barvou pro vstup na exkluzivní párty

Pokud máte další otázky, například k barvám do razítek, rádi vám odpovíme. Napsat můžete na e-mail megaflex@megaflex.cz

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Tento článek je určen pro obchodní partnery a registrované zákazníky firmy Megaflex. Pokud nejste registrovaný zákazník, ale máte zájem o konkrétní produkt, o kterém píšeme, můžete si jej objednat online nebo osobně koupit u kteréhokoliv z rozsáhlé sítě prodejců značky TRODAT poblíž vašeho bydliště či kanceláře.

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny