Čtvrt století? Zamyšlení… ale také oslava!

Kategorie Sloupek

Jakkoli neuvěřitelně to může znít, letos v lednu začal Megaflex svůj pětadvacátý rok na trhu. Podnikat jsme sice začali jako “fyzická osoba”, ale prodejem razítek TRODAT se zabýváme opravdu již od začátku roku 1990!

Dovolte pamětníkovi trochu vzpomínek. Dneska mnoho věcí vypadá samozřejmě, i ty, které na začátku podnikání nijak samozřejmé nebyly. Jako většina z vás, i my jsme začínali zcela bez kapitálu, s bankovním úvěrem 80 tisíc korun na financování nákupů zboží. První kancelář v bytě, provizorní sklad v kočárkárně. Naši pozici na trhu tehdy komplikovali různí vykukové z Rakouska, Polska i z Čech, kteří jednotlivými nezdaněnými dovozy všelijak získaného zboží, prodávaného navíc s minimální marží, kazili naši práci. Teď mně to už připadá směšné, ale tehdy…

Samozřejmě čas ukázal, že rozvaha, stabilita, důraz na kvalitu a trvalé zvětšování objemu skladu jsou tím správným rozhodnutím. Po pár letech jsme se konečně mohli přestěhovat do vlastního nového sídla a dát tak firmě profesionální vzhled i zázemí.

Až do roku 2009 náš obrat raketově rostl a podnikání vypadalo poměrně jako procházka růžovou zahradou. Příchod krize a stabilizace trhu však způsobily pokles obratu proti nejlepším letům. Tento fakt nám ale spíše pomohl: začali jsme hledat, čím výpadek nahradit. A našli jsme. Orientační systémy jsou skvělým doplňkem našeho sortimentu a většina z vás už je také adoptovala. Spolu s lasery a materiály na gravírování nám dělají radost trvalým růstem obratu.
Letošní růst obratu v prodeji razítek o 20% je pak velmi příjemným překvapením a návratem na úroveň našich nejlepších obchodních výsledků.

Tohle všechno by ale nebylo možné bez skvělých spolupracovníků, z nichž velká část je u nás více než dvacet let. Za celou dobu podnikání  opustil Megaflex jen jeden pracovník. K čemu by ale byla dobře fungující firma, která by neměla vás, zákazníky? Dovolte mi proto, abych vám všem poděkoval za důvěru, kterou nás už čtvrt století vyznamenáváte. Děláte nám opravdu radost a dáváte nám dostatek důvodů k letošní oslavě:

Každé významné jubileum zatím Megaflex slavil na lodi. Bude tomu tak i tentokrát, 25.9.2015 od 18 hodin. Můžete se těšit na Pražské Benátky v okolí Karlova mostu v Praze, na jízdu na Vodouchu, posezení na parníku Nepomuk, muzeum… a také na dobré jídlo i příjemnou zábavu. Nezapomeňte se na oslavu brzy přihlásit!

Těšíme se na Vás!

Milan Boehm

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny