Pozor na neoriginální laserové pasty a spreje!

Kategorie Lasery

Ve všech odvětvích lidské činnosti je to bohužel podobné. Někdo má dobrý nápad a podnikatelsky myslí. Investuje do vývoje, vyřeší plno problémů a pak dá na trh produkt, který se ujme a dobře prodává. Pak přijde někdo jiný, kdo výrobek okopíruje a začne dodávat na trh. Většinou ještě levněji, protože neměl žádné náklady spojené s vývojem a také proto, že se prostě chce proti originálu prosadit. Naštěstí, v civilizovaných zemích je možné se takovým praktikám bránit.

Náš výhradní dodavatel past, sprejů a pásků pro laserový popis kovů, americká společnost TherMark, nás informoval, že některé jeho výrobky byly napadeny konkurencí. TherMark má své výrobky chráněny ve 24 zemích patenty platnými do roku 2017, proto podal na porušovatele práv žalobu, vinící společnosti JDS Industries, LaserSketch a pana Paula Harrisona z porušení patentových práv.

Společnost TherMark je autorizovaným výrobcem aerosolových sprejů LMM14, Ferro CerMark™, LMM6000 a také past pro značení kovů a materiálů pro popis skla, keramiky a plastů zejména pomocí CO2 laserů. Žalovaní konkurenti uvedli na trh a začali prodávat výrobky označené jako LazerBond LZB100, LaserGrade, BMM100A, BMM100, BMC200 a další aerosolové spreje i jiné prostředky pro laserové značení, založené zřejmě na patentově chráněném vývoji společnosti TherMark.

Rádi bychom vás jménem výrobce požádali, abyste byli při nákupu laserových sprejů a past opatrní a nekupovali kopie. Podporovali byste tím nekalé jednání na trhu. V nabídce Megaflexu samozřejmě najdete pouze originální výrobky společnosti TherMark.

Pokud byste měli zájem o text žaloby, tiskovou zprávu k případu nebo o další informace, kontaktujte nás.

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny