Zajímavé produkty: Razítkové barvy v UV provedení

Kategorie Razítka

Barvy 007 UV a 110 UV od firmy NORIS se výborně hodí například k označení pravosti důležitých dokumentů a ochraně proti padělání. Je to v podstatě razítková barva s UV reaktivní příměsí. Otisk se zdá okem neviditelný, ale objeví se při použití UV lampy.

UV barva 007 má tyto vynikající vlastnosti:

  • rychle zasychá, přitom ale neničí označované zboží nebo samolepky
  • není založena na lihové bázi a nemá tedy žádní nepříznivé účinky na člověka či životní prostředí
  • nepatří mezi nebezpečné látky
  • vyniká skvělou stálobarevností a velkou krycí schopností díky vysokému obsahu pigmentů
  • doba zasychání na většině materiálů je do maximálně 2 minut
  • hodí se do suchých polštářků samobarvicích razítek Trodat
  • vhodná i pro kovová a paginovací razítka
  • kromě UV provedení je k dostání také v černé, bílé, červené a modré verzi

Doporučení pro ještě lepší výsledky u samobarvicích razítek: po razítkování polštářek vyjměte z razítka a přikryjte víčkem. Tuto barvu lze do polštářku doplňovat.

007 UV barvu můžete objednat přímo ZDE

NORIS# 110 UV Barva v praxi:

Další barvnou s podobnými vlastnostmi je NORIS# 110 UV . Je to UV razítková barva na bázi vody a je bezbarvá. Její otisk je neviditelný za normálního osvětlení, ale září modravě pod UV-světlem. Barva je vhodná pro papír, zejména pro speciální použití např. jako ochrana dokumentů. Je certifikovaná na neškodnost při kontaktu s lidskou kůží. Lze ji proto využít jako identifikaci oprávněného vstupu do klubů, na akce, diskotéky a podobně. Obsah 25ml.

Možnosti využití barvy NORIS# 110 UV se osvědčily také například při simulaci kontaminace u hasičů. V Německu již několik hasičských stanic používá při výcviku barvu NORIS# 110 UV pro ilustraci rizik “mokré” kontaminace. Tato barva totiž svítí jasně pod UV světlem, ale je neviditelná při slunečním záření.

Když požárníci musí vstoupit do budov nebo zamořených území například u hořících nákladních aut, často se dostanou do kontaktu s nebezpečnými chemikáliemi. Důležitou součástí protipožárního výcviku je proto i příprava hasičů na nebezpečí kontaminace jejich ochranných prostředků (např. rukavic). Je totiž nutné se připravit na kontakt s nebezpečnými chemickými látkami a zamezit jejich neúmyslnému šíření. Barvu Noris 110 UV zmiňují časopisy německých požárních služeb jako cennou pomůcku pro prokázání kontaminace při výcviku – určitě se bude hodit i kolegům v Česku.

Zkuste tuto barvu, kterou u Megaflexu můžete objednat, nabídnout i hasičům a výcvikovým centrům v České republice. Jistě je zaujme.

Inkoust Noris # 110 UV je dermatologicky testován podle mezinárodních směrnic ICDRG a je klasifikován jako neškodný – (má dokonce klasifikaci “žádné nebezpečí” podle nařízení CLP).
Je tedy vhodný pro simulaci kontaminace bez poškození uživatele.

Objednávat barvu Noris # 110 UV můžete jako registrovaní partneři firmy Megaflex přímo ZDE

Všechny další barevné odstíny si můžete objednat také.

Zajímá vás víc? Vše najdete v článcích:
Chuck Noris? James Bond? Ne, ale nová rychleschnoucí barva Noris 007 ano!
Razítka s UV barvou pro vstup na exkluzivní párty

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Tento článek je určen pro obchodní partnery a registrované zákazníky firmy Megaflex. Pokud nejste registrovaný zákazník, ale máte zájem o konkrétní produkt, o kterém píšeme, můžete si jej objednat online nebo osobně koupit u kteréhokoliv z rozsáhlé sítě prodejců značky TRODAT poblíž vašeho bydliště či kanceláře.

 

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny