TRILINE: Kalkulátor cen a Designer

S Orientačními systémy nám opravdu děláte radost. Nejenže roste počet instalací, ale roste také počet firem, které se naučily Triline efektivně nabízet a prodávat. Protože se nás často ptáte na rady ohledně rychlé kalkulace či grafického ztvárnění Orientačních systémů, rozhodli jsme se v následujícím příspěvku shrnout to podstatné, co potřebujete vědět, abyste mohli Kalkulátor cen a Designer efektivně používat.

Kalkulátor cen

je vlastně jen tabulka v Excelu se dvěma listy: s importovaným zdrojem dat a hlavně formulářem pro vkládání dílů zvoleného značení. Tabulku (pod přesným názvem KALKULATOR_TRILINE_2012-02) naleznete po přihlášení na našich stránkách, mezi návody k Orientačním systémům (Dokumenty → Návody → Pomůcky). Stažený soubor si rozbalte a uložte do svého počítače, tak abyste měli Kalkulátor vždy co nejrychleji k dispozici – tedy například na pracovní plochu.

Základem pro správné používání Kalkulátoru je zádávání přesných kódů jednotlivých dílů do listu VÝPOČET CENY. Kódy najdete nejjednodušeji v Příručce pro každou řadu značení Triline. Před započetím kalkulace si tedy prosím z našich stránek stáhněte (a nejlépe i vytiskněte) zvolený Guidebook (Příručku). Najdete ji v sekci Dokumenty → Návody → Orienatční systémy. Pak v Příručce najděte odpovídající typ značení a můžete začít s výpočtem ceny zamýšleného značení či celého orientačního systému. Podrobný návod k použití je také součástí Kalkulátoru a najdete ho opět v listu VÝPOČET CENY.

Pro zobrazení informací, které pracují s nákupními cenami, se prosím přihlašte.

Přihlásit se

 

Grafický Designer

použijete zejména tehdy, chcete-li společně s cenovou nabídkou zákaznikovi poskytnout také grafický návrh značení. Elegantně a jednoduše jej vytvoříte v programu Corel Draw díky našemu Designeru grafické podoby orientačních systémů. Designer naleznete volně přístupný na našem webu v sekci Dokumenty → Návody → Orientační systémy. Stejně tak jako u Kalkulátoru, doporučujeme uložit Designer na pracovní plochu, aby byl kdykoli po ruce.

K dispozici máte dva soubory: jeden pro řadu Design/Alliance a druhý pro elegantní značení Hi-tech. Každý soubor obsahuje grafický seznam dílů dané řady, které můžete při tvorbě vašeho návrhu použít. Na rozdíl od Kalkulátoru, který obsahuje kompletně vsechny použité díly, v Designeru najdete jen takové, které jsou viditelné (v měřítku 1:1). Proto zde nehledejte šroubky, vnitřní lišty apod.
Při tvorbě návrhu si vždy požadovaný díl zkopírujte, aby vaše původní knihovna dílů zůstávala stále kompletní, a přetáhněte jej na pracovní plochu. Díly jsou opět opatřeny kódy a u některých najdete i řez přislušné komponenty v červené barvě.

Knihovna dílů je rozdělena do tří skupin: V jedné naleznete profily, znázorněné kouskem lišty o délce 10 cm, jejíž délku můžete nastavit podle potřeby. Další skupina obsahuje boční lišty i s příslušnými koncovkami (opět můžete jejich délku měnit dle potřeby) a ve třetí části naleznete plastové bočnice. (Jejich rozměry není možné nijak upravovat, ty jsou pevně dány.)
Postupně tedy kopírujete, přetahujete a upravujete na požadovanou velikost jednotlivé díly potřebné k vašemu návrhu a velmi jednoduše z nich utváříte grafický návrh značení. Ten pak můžete exportovat např. jako PDF soubor a poslat jej, společně s cenovou nabídkou, vašemu zákaznikovi.

 

 

Jsme si jisti, že používání obou našich pomocníků pro Orientační systémy Triline i vám usnadní cestu k zajímavým zakázkám a že se s každou další nabídkou, s každým dalším grafickým návrhem, budete stávat experty na orientační systémy Triline. Pokud vám bude cokoli nejasné, neváhejte kontaktovat autora článku.

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny