LaserLights – ideální fólie pro laser

Kategorie Materiály

Gravírovací materiály Rowmark od nás většinou již velmi dobře znáte. Díky široké nabídce a vysoké kvalitě zejména laserem gravírovatelných deskových materiálů dokážeme uspokojit téměř jakýkoli požadavek. Jsme hrdí na to, že jen těžko najdete úlohu, pro kterou bychom neměli v nabídce gravírovacích materiálů to správné řešení. Přesto se u nás najdou materiály, o kterých si myslíme, že jsou neprávem tak trochu opomíjeny a jsou místo nich používány jiné, méně vhodné materiály. Je to například laserem gravírovatelná fólie LaserLight.

LaserLight

je ideálním materiálem pro výrobu štítků pohárů, různých trofejí či cen. Díky minimální tloušťce (0,1 mm) nijak nenarušuje design předmětu a navíc je již opatřen samolepicí fólií, proto je jeho aplikace velmi snadná. Samozřejmě že výroba štítků na trofeje není jediným možným použitím. Patří všude tam, kde není kladen nárok na větší hloubku gravury (jen 0,05 mm) a naopak je důležitá malá tloušťka celého značení.

LaserMag

je fólie LaserLight s magnetickou vrstvou. Hodí se tak ideálně pro opakovaně snímatelná značení, která budou umístěna na feromagnetických podkladech, tedy na většině běžných kovů (například označení TAXI, dočasné či často měnící se informace…). Vlastní fólie má tloušťku 0,5 mm a možná hloubka gravury je 0,1 mm.

Dostupné barvy:

LaserLight (zlatá matná, zlatá kartáčovaná, stříbrná, bílá, bronzová, žlutá)
LaserMag (stříbrná, zlatá, černá).

laserlight_chips

Oba gravírovací materiály standardně dodáváme v deskách 60 x 30 cm. LaserLight v provedení zlatá kartáčovaná a stříbrná pak i v cenově velmi výhodné roli 1524 x 30 cm.
Další detaily najdete na našem webu.

Tipy a triky:

  • LaserLight a LaserMag jsou použitelné jak v interiéru, tak i v exteriéru. Pro venkovní použití ale nejsou vhodné všechny metalické barvy (LaserLight zlatá, LaserMag zlatá) pro svou UV nestabilitu a možnou povrchovou oxidaci. 
  • Pro dělení je možné použít i obyčejné pákové nůžky. Nedoporučujeme použití jakýchkoli kotoučových pil, protože gravírovatelná vrstva je velmi tenká a může dojít k jejímu vylomení během řezání. Vhodné je samozřejmě desky řezat přímo CO2 laserem.
  • Při samotné výrobě může působit potíže to, že LaserLight neleží (vzhledem ke své malé „tloušťce“) rovně na pracovní desce laseru, má tendenci se kroutit. Ideální je v tomto případě použití vakuového stolu. Pokud jej nemáte, je potřeba gravírovací materiál na desku laseru přilepit nebo, pokud to gravura dovoluje, zatížit.
  • Základem dokonalé gravury je pochopitelně konstantní ohnisková vzdálenost po celé gravírované ploše.
  • LaserMag díky své spodní magnetické vrstvě přilne k pracovní desce laseru naprosto dokonale.

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny