Jak bezúdržbové lasery Trotec ještě více chránit proti prachu?

Kategorie Lasery

Laserové systémy Trotec Speedy jsou prakticky bezúdržbové. Co to znamená v praxi a jaké jsou výhody pro laserové uživatele? Díky patentované technologii InPack TechnologyTM jsou vysoce přesné mechaniky a elektronika chráněny proti prachu a výparům. To zajišťuje přesný a plynulý pohyb osy po celou dobu životnosti vašeho laserového stroje. Citlivé části jsou zakryté, ale zároveň snadno přístupné pro údržbu.

Snadná denní údržba laseru

Konstrukce umožňuje snadnou každodenní údržbu. Je potřeba udržovat pracovní plochu, čočky, zrcátko a laserovou hlavu čisté. Nemusíte mít strach o něco jiného. Jiné systémy vyžadují pravidelnou kontrolu a čištění ložisek, lineárních vedení a motorových kodérů. Tyto kroky údržby nejsou nutné, pokud vlastníte laser TROTEC

InPack Technology: Ochrana proti prachu

Lasery TROTEC byly navrženy tak, aby ochránily citlivé komponenty proti prachu. Zejména čočka, zrcátka, elektronika, motory a osy jsou namontovány takovým způsobem, aby se zabránilo jakémukoliv kontaktu s prachem. Znečištění čoček, zrcátek nebo elektroniky, může vést k předčasné poruše nebo selhání. Prach na motorech nebo osách bude mít negativní vliv na výsledek gravírování.

InPack Technology zajišťuje optimální ochranu pro všechny komponenty. To je důvod, proč laserové stroje TROTEC pracují prakticky bez jakéhokoli požadavku na údržbu nebo čištění. Dokonce i pro intenzivní použití! To pro vás znamená vyšší produktivitu a nižší provozní náklady.

Pro aplikace během kterých vzniká mimořádně vysoké množství prachu (např gravírování gumy pro razítkové štočky), poskytuje ještě větší ochranu sada vylepšené ochrany proti prachu (Harsh environment kit).

Protecting motors, electronic parts and laser optics

Sada vylepšené ochrany proti prachu

Kromě standardního systému InPack-Technology lze využít i sadu vylepšené ochrany proti prachu. Poskytuje optimální ochranu proti prachu utěsněním gravírovacího prostoru. To je důležité zejména při gravírování materiálů, které vytvářejí velké množství prachu ve stroji, jako je guma nebo dřevo. Ochranou gravírovaných částí udržuje sada ochrany proti prachu elektroniku a motory laseru od nečistot. Tím se zvyšuje životnost vašeho zařízení a minimalizuje se čištění laserové gravírky.

 Dust protection on a Speedy 300 laser engraverDust protection prevents dust from entering the case

Vylepšená ochrana proti prachu je vhodná pro lasery řady Speedy 100, speedy 300, Speedy 400, SP500 a SP1500.

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

V případě zájmu o další informace kontaktujte autora textu pana Lukáše Nováka na tel. 725 574 817 nebo pana Jiřího Duška na tel. čísle: 724 102 490

Další informace o laserech a také všechny kontakty na prodej a servis laserů najdete v záložce KONTAKTY na adrese http://www.trotec-laser.cz/

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny