Laserová akademie: Jak prodloužit životnost vašeho odsávacího systému

Existují tři hlavní věci, které můžete udělat, abyste maximalizovali životnost odsávacího systému Atmos a optimalizovali odsávání.

Tři nejdůležitější věci, které je potřeba sledovat

Existují pouze tři věci, kterým musíte věnovat pozornost, abyste mohli optimálně pečovat o váš odsávací systém:

  1. Kontrolujte filtrační materiál
  2. Sledujte zanesení filtru
  3. Používejte předfiltr

Kontrola filtračního materiálu

Filtrační materiál byste měli zkontrolovat jednou za měsíc a v případě potřeby jej vyměnit. Bílý filtrační materiál je umístěn ve spodní části zařízení Atmos Mono a Atmos Duo. Jeden kus je umístěn nad pytlem s aktivním uhlím a druhý kus pod ním. U odsávání Atmos Compact najdete filtr na pravé straně zařízení.

DŮLEŽITÉ: Před otevřením odsavače se ujistěte, že jste ho vypnuli a odpojili od laseru!

 

Sledování zanesení filtru

Váš displej na odsávacím systému Atmos zobrazuje hodnotu „Filtr“. Tento indikátor zobrazuje úroveň zanesení filtru; jinými slovy, udává, kolik z filtru bylo použito a kdy je třeba jej vyměnit. Když dosáhne 100%, musí být filtr vyměněn.

Nebojte se, při 10% zanesení filtru máte stejné sání jako u 90%. Systém to automaticky reguluje. Nicméně filtr musí být vyměněn, jakmile je „plný“.

Zanesení filtru Atmosu –  ne 0% po výměně

Měření saturace filtru je založeno na principu měření rozdílů tlaků. Tlak se měří před a za filtrační jednotkou. Procento se vypočítá na základě těchto dvou hodnot. To znamená, že po výměně filtru není indikovaná hodnoty 0%, ale procento rozdílu tlaku ve filtrační jednotce. Tato hodnota je obvykle asi 20%. Nový filtr vydrží stejně dlouho, jako filtr v novém zařízení.

Používejte předfiltr

Předfiltrační materiál může výrazně prodloužit životnost hlavního filtru Atmosu. Jakmile je předfiltr vložen do horního rámu, odfiltruje hrubý prach a nečistoty a do hlavního filtru vstupuje pouze jemný prach. Pravidelně předfiltr kontrolujte a kdykoliv je potřeba, tak ho vyměňte.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Chcete si laser pronajmout nebo koupit, zajímá vás tato problematika? Navštivte náš web http://www.megaflex.cz/lasery

V případě zájmu o další informace nebo o laser, nás kontaktujte na e-mailu laser@megaflex.cz nebo volejte pana Lukáše Nováka na tel. 725 574 817 či pana Jiřího Duška na tel. čísle: 724 102 490

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny