Laserová akademie: Jak zvolit správnou trysku pro vaši aplikaci

Výběr správné trysky může být klíčem k perfektnímu výsledku gravírování nebo řezání laserem. Kromě toho je tryska primární ochranou čočky proti nečistotám. Přečtěte si, která tryska bude nejlépe vyhovovat vaší aplikaci.

Jak na výběr trysek?

K dispozici jsou následující možnosti:

 

1. Krátká tryska s velkým průměrem otvoru (7 mm)

Krátká tryska s velkým průměrem otvoru (7 mm), neboli standardní tryska, která může být použita jak pro laserové gravírování, tak pro laserové řezání. Při řezání se tato tryska primárně používá pro akrylát, protože materiál není ochlazován tak rychle, což vytváří krásnou lesklou hranu.

2. Krátká tryska s malým průměrem otvoru (3 mm)

Krátká tryska s malým průměrem otvoru (3 mm) se používá především při řezání materiálů, které vytvářejí přebytečný kouř jako je třeba dřevo. Vzhledem k malému otvoru je koncentrovaný proud vzduchu nasměrován do řezu, který odfoukne vznikající kouř a výpary.

Tato tryska je méně vhodná pro gravírování materiálů, které jsou náročné na prach, jako jsou plasty nebo razítkové štočky. Prach z gravírování se v otvoru trysky rychleji usazuje a může jej zablokovat, což může způsobit vypálené místo v čočce.

 

3. Dlouhá tryska s malým průměrem otvoru (3 mm)

Speciálně pro použití v kombinaci s 2,5 “ čočkou je dlouhá tryska s malým průměrem otvoru (3 mm). Kompenzuje větší ohniskovou vzdálenost mezi 2,5″ čočkou a materiálem. Vlastnosti trysky jsou stejné jako vlastnosti krátké trysky.

 

4. Měděné trysky pro laserové řezání se stlačeným vzduchem

Pro laserové řezání se stlačeným vzduchem na SP500 jsou pro krátké trysky další měděné trysky s průměrem otvoru 1,7 mm. Vzhledem k extrémně malému průměru je proudění vzduchu nasměrováno do řezu ještě cílenějším způsobem. Tím získáte perfektní laserový řez pro materiály, jako je silnější dřevo od cca. 5 mm nebo polykarbonát.

V závislosti na použité čočce a výsledné ohniskové vzdálenosti existují verze trysek ve čtyřech různých délkách.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Chcete si laser pronajmout nebo koupit, zajímá vás tato problematika? Navštivte náš web http://www.megaflex.cz/lasery

V případě zájmu o další informace nebo o laser, nás kontaktujte na e-mailu laser@megaflex.cz nebo volejte pana Lukáše Nováka na tel. 725 574 817 či pana Jiřího Duška na tel. čísle: 724 102 490

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny