Laserové tipy a triky: Velikonoční zajíček vyrobený na laseru

Velikonoce se blíží. Navrhli jsme pro vás okouzlující velikonoční dekoraci, kterou můžete na laserech vyrábět . Držák na kraslici vyrobený ze dřeva ve tvaru velikonočního zajíčka. Použili jsme olšové dřevo. Můžete ale také použít například překližku. V ideálním případě překližku z topolu. 

Technické parametry:

Požadovaný materiál:

  • 3 mm olšové dřevo nebo překližka
  • 1 Velikonoční vejce

Použitý laser:

  • Speedy 300, 60 W, čočka 1,5″
Další tipy:

Použijte řezací stůl. Můžete tak zabránit zpětným odrazům paprsku na zadní straně materiálu.

Na tomto odkazu si v sekci soubory ke stažení stáhněte do počítače parametry pro program Job Control, návod a nastavení vašeho laseru.

Krok 1

Otevřete stažený soubor „Velikonoční zajíček“ a pošlete ho do laseru. Spusťte proces gravírování a řezání s výkonem a nastavením rychlosti uvedenými níže. (Samozřejmě, že tyto parametry se mohou lišit v závislosti na použitém zařízení a dostupném výkonu laseru.)

Černá barva (gravírování) – výkon: 25 %, rychlost: 10 %, frekvence: 500 dpi, Air assist- zapnutý

Červená barva (řezání) – výkon: 60 %, rychlost: 1 %, frekvence: 1000 Hz, Air assist – zapnutý, korekce: 10

Krok 2

Jakmile jsou všechny díly vyřezány, můžete je sestavit dohromady. Pokud chcete, můžete je také před sestavením třeba i namalovat.

 

 

 

 

 

Zajímá vás problematika laserů? Chcete si jej koupit či přijít vyzkoušet? V případě zájmu o další informace nás kontaktujte na e-mailu laser@megaflex.cz nebo volejte pana Lukáše Nováka na tel. 725 574 817 či pana Jiřího Duška na tel. čísle: 724 102 490

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny