Novinka: SP4000 – Velkoformátové laserové řešení pro řezání látek z role

S radostí vám představujeme novinku mezi lasery: SP4000 – naše dosud největší řešení pro laserové řezání a jemné značení. S pracovní plochou 3,210 x 3,210 mm a maximální šířkou role 3,210 mm je SP4000 plně automatizovaný laserový systém určený pro aplikace jako jsou bannery, vlajky nebo světelná reklama. Kombinací automatizovaného řešení s vysokou řezací rychlostí a přesvědčivou přesností se dosáhne vysokých výrobních objemů s dokonalou kvalitou.

Velkoformátový laser může být flexibilně využit a konfigurován kolem dopravního pásu s podavačem a vykládacím stolem – v závislosti na požadovaném pracovním postupu. Všechny součásti jsou dokonale přizpůsobené. Dostupné výkony laseru: 100, 200 a 400 wattů.

Hladký řez

Laserový paprsek roztaví materiál při řezání a výsledkem jsou čisté, dokonale hladké hrany. Žádné otřepy. Další výhodou je, že díky bezkontaktnímu a bezobslužnému procesu může být dokonce i pružný materiál vyřezán spolehlivě bez poškození.

 

Pohyblivá optika (Flying optics)

Na rozdíl od mnoha dalších strojů na trhu, série SP nemá namontovaný laserový zdroj na pracovní hlavě nebo na ose. To by výrazně omezilo pohybový systém v jeho řezné rychlosti. Tým společnosti Trotec R&D se soustředil na maximalizaci výkonu: Zdroj laseru je v těle stroje instalován pevně, laserový paprsek je přenášen na materiál přes zrcátka po celé pracovní ploše. Vzhledem k tomu, že laserový zdroj je pevný, neexistuje žádná omezení týkající se instalovaného výkonu laseru. To je rozhodující výhoda v oblasti produktivity.

 

Optimalizované odsávání a konstrukce laseru

Dobře promyšlený odsávací systém je klíčem pro čistou a hladkou hranu řezu. Konstrukce našeho dopravního řešení zajišťuje nejlepší odsávání prachu a plynů. Současně je materiál držen pod vakuem k tělu laseru, aby byla zajištěna stabilita procesu. Kromě toho společnost Trotec vyvinula odsávání přímo od laserové hlavy, což zajišťuje účinné odstranění kouře při jeho vzniku. Obsluha laseru je chráněna a jsou splněny bezpečnostní předpisy – a to i při nejvyšších řezných rychlostech.

 

Máte o produkt zájem? Zajímá vás cena? Chcete si jej koupit či přijít vyzkoušet? V případě zájmu o další informace nás kontaktujte na e-mailu laser@megaflex.cz nebo volejte pana Lukáše Nováka na tel. 725 574 817 či pana Jiřího Duška na tel. čísle: 724 102 490

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny