Slavíme 20 let firmy Trotec: světového lídra na poli laserů

Kategorie Lasery

Společnosti Trotec Laser GmbH se v rekordním časovém úseku – za pouhých 20 let – podařilo proměnit ze start-up firmy ve světového lídra na trhu laserových strojů pro řezání, značení a gravírování. 

Společnost Trotec jako součást skupiny Trodat Trotec v současnosti vyvíjí, vyrábí a prodává laserové stroje pro značení, řezání a gravírování i gravírovací materiály.  Stala se průkopníkem v oblasti inovací a nositelem norem v oblasti laserového průmyslu. Společnost Trotec obsluhuje zákazníky ve více než 90 zemích (včetně České a Slovenské republiky) a zaměstnává více než 550 zaměstnanců po celém světě. A ta čísla rychle rostou.

Plán: obrat 200 milionů EUR do roku 2020 

Dr. Andreas Penz (TROTEC)

Dr. Andreas Penz (TROTEC)

Firma Trotec byla založena v roce 1997 a vznikla z výzkumné divize v Trodatu. Nyní je přední světovou společností v oblasti laserové technologie. V roce 2015 Trotec zlomil rekord obratu o 100 milionů EUR. V roce 2016 pak firma zvýšila tržby tržby o dalších 9,1% a dosáhla téměř 110 milionů EUR. Do roku 2020 by ráda překročila 200 milionů. 
 
Tyto ambiciózní plány si může Trotec dovolit, protože vysoká míra růstu pokračuje i letos – a to se současným nárůstem tržeb o 20%. Dr. Andreas Penz z firmy Trotec dodává: „Tento růst se může zdát neuvěřitelně vysoký, ale pole laserových technologií je extrémně dynamické a aplikace laserů najdeme ve všech hlavních oblastech dnešního života, včetně lékařství. Lasery se používají například k výrobě stentů. Jsme úspěšní ve spolupráci s našimi partnery a tato udržitelná strategie nám umožňuje neúměrně růst, „vysvětluje. Zároveň poděkoval týmu Trotec za neúnavné odhodlání a týmového ducha, který je základem tohoto úspěchu. Výsledkem je, že společnost Trotec vyrostla a stala se současným světovým lídrem na trhu laserů v opravdu rekordním čase.
 
Zaujalo vás téma? Hodil by se vám laser pro vaše podnikání či výrobu? Navštivte naše stránky www.megaflex.cz/lasery/ a vyberte si ten váš. 
 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny