Zajímavé aplikace laserů: Řezací lasery pro Fablab, školy a univerzity

Lasery zakoupené u nás jsou dnes hojně využívané v mnoha odvětvích. Hodí se výborně i pro digitální zhotovení 3D modelů, výrobu prototypů a průmyslový design. I proto naše lasery využívají také vědecká a vzdělávací střediska – například FabLab v Brně. 

Řezací lasery pro Fablaby a vzdělávání

Laserové stroje Trotec umožňují vyrobit  umělecké a designové projekty. Původní nápady zněly nereálně, ale přitom jsou tyto výrobky nyní možné s naší laserovou technologií. Například ve Fablab a vzdělávání se používají laserové stroje pro modelářství, výrobu prototypů, průmyslový design a realizaci vlastních nápadů.

Materiály použité pro výrobu různých prototypů se můžou značně lišit, ale mezi nejčastěji používané patří akrylát. Nicméně lze použít i papír, karton, dřevo, MDF, textil, syntetické materiály, plasty, polystyren, filmy a fólie, a další. Všechny lze perfektně zpracovat na řezacích laserech Trotec.

Výroba prototypů a průmyslový design

Lasery jsou flexibilní nástroj vhodný pro práci s prototypy a experimentálním nastavením. Při použití grafických programů, například CAD, vaše kresby a návrhy budou zaslány přímo do laseru, který umožňuje, aby vaše nápady byly okamžitě realizovány a testovány.

Doporučené lasery pro tyto aplikace:

 

Také si můžete přečíst článek Pět důvodů proč koupit laser právě u Megaflexu

Laser Speedy 300 od Megaflexu hvězdou nové laboratoře FabLab v Brně

Zajímá vás cena? Kontaktujte Jiřího Duška na 724 102 490. 

Výrobce a distributor:
Megaflex spol. s r.o.
Osiková 3
130 00 Praha 3,
http://www.megaflex.cz/lasery

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny