Fazeta: snadná cesta k luxusnímu vzhledu štítků, naučíme vás ji vyrobit

Kategorie Materiály
Tags ,

Fazeta… to slovo vám možná zní jako kouzelné zaklínadlo, ale nebojte se, nic záhadného se nekoná. Fazeta není nic jiného, než hrana zkosená pod určitým úhlem. Znáte ji například ze zrcadel nebo skel vitrín a ani si její přítomnost neuvědomujete, jak samozřejmě a pěkně to vypadá. Naučte se ji vyrábět, vaši zákazníci toto zkosení jistě ocení jako krásný designový prvek.

Jak fazetu vyrobit?

1. Fazetovacím strojem

Nejsnazší možností je použití fazetovacího stroje, který si u nás můžete také koupit. Pokud máte zájem, kontaktujte pana Jiřího Duška na telefonu 724 102 490, nebo e-mailem na jiri.dusek@megaflex.cz. Fazetovací stroj po nastavení výšky velice spolehlivě a bezpečně skosí hranu štítku. Před použitím si ale určitě zjistěte, jaké materiály můžete použít, aby nedošlo k poškození kotouče, který hranu zkosí.

2. Mechanickou gravírkou

Druhá možnost je vytvoření frézy mechanicky. Pokud máte mechanickou gravírku, fazetu jednoduše vytvoříte fazetovací frézou nebo frézou broušenou na 45 stupňů. Lze jí aplikovat na všechny materiály.

3. Laserem

Pokud máte laserovou gravírku a používáte jako materiál vrstvené plasty (námi dodávaný Rowmark) je fazeta – tedy přesněji – její imitace, velice snadná. Stačí na vnější okraj štítku umístit obdélník šířky + 3 mm a na jeho střed umístit ořezovou čáru. Odgravírovaný obdélník ve výsledku udělá štítku hezkou konturu a dodá vzhled fazety. Ne nepodstatným faktem je, že se zároveň eliminuje lehké zvednutí okraje u některých typů gravírovacích materiálů při řezání. Gravírování sice trvá o něco déle, ale výsledek stojí za to.

Obecně platí, že zkosení se obvykle dělá pod úhlem 45 stupňů a do 1/3 tloušťky materiálu štítku. V následující fotogalerii uvidíte několik ukázek štítků bez a s fazetou a posuďte sami.

 Fazety na plastových štítcích:

Fazeta na eloxovaném hliníku

Deatil fazety

Fazetovací stroj

 

Štítky výborně vypadají i samostatně, například nalepené na dveřích nebo jako popisky výstavních exponátů. Zkosení je zkrátka zajímavé designové vylepšení.

Pokud máte zájem, poradíme vám, jak snadno dosáhnete lepšího vzhledu a ozvláštnění výrobků, které zákazníci u vás poptávají. Obraťte se na pana Jiřího Duška, rád vám poradí.

 

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Tento článek je určen pro obchodní partnery a registrované zákazníky firmy Megaflex. Pokud nejste registrovaný zákazník, ale máte zájem o konkrétní produkt, o kterém píšeme, můžete nás kontaktovat na číslech: 

Telefon: +420 / 284 829 696  
GSM: +420 / 602 253 225  
Fax: +420 / 284 829 697  
Fr fax: 800-1-MEGAF  
E-mail: info@trotec-laser.cz  
WWW: www.trotec-laser.cz

 

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny