Orientační systémy TRILINE: Aplikace grafiky

Každý orientační systém potřebuje pěknou grafiku. Při její aplikaci máte spoustu možností. Zvolená technologie samozřejmě také musí respektovat přání klienta plus technické možnosti výrobce i základní požadavky na variabilitu či trvanlivost značení.

Můžete zvolit z následujících variant:

Řezaná grafika

Jednoduchý způsob velmi trvanlivého a oblíbeného jednobarevného nebo i barevně kombinovaného značení pro exteriér i interiér. Spočívá ve vyřezání textu i grafiky ze samolepicí fólie a jejího přenesení na hladký aluminiový profil orientačního systému. Při správné volbě použité fólie vydrží značení ve skvělém stavu i několik let. Limitem této technologie je samozřejmě nemožnost barevného soutisku a někdy také neexistence vhodné fólie v odstínu barvy, kterou požaduje klient.

Gravura deskového materiálu

Tam, kde klient požaduje vysokou kvalitu a velkou trvanlivost i odolnost značení proti vandalům, je vložení gravírované desky do zásuvného profilu značení tou správnou metodou. Text i grafika je vygravírována laserem (nebo i mechanickou rotační gravírkou) do speciálního vrstveného plastu (viz naše nabídka desek Rowmark). Vznikne tak dvoubarevný efekt značení. Důležitá je správná volba materiálu pro výrobní technologii a zejména s ohledem na budoucí využití. Některé materiály zaručí barevnou stálost i v exteriéru po mnoho let.

Tisk na papír pomocí stolní tiskárny

Tato levná a jednoduchá metoda aplikace grafiky má nezpochybnitelnou výhodu tam, kde klient vyžaduje časté změny textu značení a je připraven si -například nové jméno pracovníka v označení kanceláře- vytisknout a vložit do značení sám. Pro zhotovení grafiky stačí běžná kancelářská tiskárna. Potištěný papír je pak zasunut spolu se speciální fólií (lze u nás objednat) do zásuvné drážky značení. Nezbytný je gumový klobouček na manipulaci s fólií (obrázek i další informace najdete v katalogu).

Přímý UV tisk

Potisk touto technologií má mnoho výhod. Umožňuje aplikace jakékoli grafiky, samozřejmě i včetně barevných odstínů a přechodů barev. Vytvrzení UV světlem pak zaručuje dobrou odolnost tisku i při exteriérovém použití. Tisk je také velmi jednoduchý a rychlý. Jediným omezením je menší odolnost UV tisku proti mechanickému poškození, proto se zcela nehodí na místa, kde se značení lze (vandalsky) dotýkat. Jasnou předností je neomezená volba barev a jejich kombinací, nutná často při tisku log a náročných grafik.

Aplikace fólie

Tato technologie dobře kombinuje výhody tisku a polepu fólií. Technologie pro tisk na samolepicí fólie jsou dnes již velmi vyspělé a umožňují volbu kombinace techniky tisku a fólie přesně podle potřeby zákazníka i jeho aplikace. Neexistují téměř žádná omezení v přípravě grafiky či její barevnosti. V exteriéru je samozřejmě třeba počítat s životností použité fólie i tisku. Samolepicí fólie může také být vhodným doplňkem k levnější, řezané grafice: komplikované logo vytisknu na fólii a doplním ji textem provedeným technologií běžné řezané grafiky

Reverzní gravura a výplň barvou

Velmi efektní a zajímavou aplikací je také laserová či mechanická gravura reverzní strany vrstveného plastu a  následné vyplnění grafiky zvolenou barvou. Dostupné běžné barvy pro vyplnění grafiky vidíte v tabulce. Pokud potřebujete vyrobit značení upozorňující na zvláštní nebezpečí, doporučujeme použít tzv. Bezpečnostní vyplňovací barvy (jejich odstín i složení odpovídají normám OSHA). Barvy jsou u nás běžně dostupné.

barba

 

Mohlo by vás také zajímat:

TRILINE: Jak navrhnu a sestavím orientační systém nebo jeho části?
Orientační systémy: řada Triline DeSign

Potřebujete poradit s orientačními systémy TRILINE?

Zatím se v orientačních systémech příliš nevyznáte? Rádi byste je také prodávali a stali se našimi partnery na tomto poli? Napište nebo zavolejte našeho odborníka na Orientační systémy pana Tomáše Peške Telefon: +420 / 284 829 696, e-mail:  tomas.peske@megaflex.cz

Rádi vám také zašleme tištěnou verzi katalogu nebo si můžete přečíst další materiály v sekci Megablog – Orientační systémy a dozvíte se více.

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny