Megaflex finančně podpořil spolek Silou Hlasu: Kurzy ovládání počítače hlasem pro hendikepované

Firma Megaflex dlouhodobě a ráda podporuje různé zajímavé projekty, především charitativního rázu. Kromě hendikepovaných sportovců, babyboxů, Klubu českých turistů a jiných projektů, velice rádi a dlouhodobě podporujeme také hendikepovanou Ditu Horochovskou, která nyní založila spolu s kolegou Lukášem Srbou úžasnou věc – školící středisko pro postižené – spolek Silou Hlasu.

Pomocí hlasu lze ovládat počítač. Třeba napsat email nebo se po práci podívat na facebook. Naučit se to může opravdu každý. Chce to ale velké odhodlání a pevnou vůli podstoupit náročný trénink. Je to o posouvání limitů a učení se ovládat počítač. Silou Hlasu.

Kolega Lukáš Srba, lektor v hlasové posilovně, říká: „Společně s Ditou jsem školil ovládání počítače hlasem tři roky. Začátky jsou vždycky to nejtěžší. Je ale nekonečná radost sledovat, jak se lidé s postižením stávají sebevědomější a jaké nadšení způsobí první napsaný a odeslaný mail. To vše se děje Silou hlasu!“

Dita dodává: „Byla jsem první uživatelkou hlasových technologií v ČR. Od roku 2004 se podílím na jejich vývoji. Ovládání počítače hlasem jsem školila přes 5 let. Vyškolila jsem několik desítek lidí s postižením. A hlavně – dobře vím, jaké to je, když vám zbude jenom hlas.“

Brzy vám přineseme delší rozhovor se zakladatelkou spolku Silou Hlasu a autorkou projektu Hlasem přes bariéry, který Megaflex finančně podpořil.

 silouhlasu2

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny