Megaflex slaví 30 let úspěchů. Hlavně díky vám!

Mnozí z vás jsou s námi v tomhle oboru už tři desetiletí. Za tu dobu se toho událo opravdu hodně. Připomeňte si je s námi tak, jak zůstala ve vzpomínkách Milana Boehma:

1965 – Jiří Boehm, Milanův otec, se seznamuje s Walterem Justem, ředitelem a majitelem rakouské firmy TRODAT. Pan Just tehdy dodával také gumu pro ofsetový tisk do Pražských papíren, kde Jiří právě pracoval. Pánové se spřátelili, k čemuž přispěl i fakt, že Jiří mluvil velmi dobře německy.

1968 – Roční pobyt rodiny Boehmových v Salzburgu, užší kontakt s rodinou pana Justa i firmou TRODAT, sídlící v hornorakouském Welsu. Milan se naučil slušně německy.

1970-1989 – Občasné setkávání s panem Justem v Praze. Při každé návštěvě zaznělo: „Až konečně komunismus praskne, budeme spolu dělat razítka v Československu“.

1976 – V Rakousku se začalo vyrábět TRODAT Printy první generace. Jedno jsme od pana Justa také dostali. Mám ho ještě dnes.

Razítka TRODAT v Česku a vznik firmy MEGAFLEX

Prosinec 1989 – První „pracovní“ cesta Milana Boehma do Welsu.

1990 – začátek distribuce samobarvicích razítek TRODAT v tehdejším Československu. Vznik firmy BOEHM-RAZÍTKA. Kancelář měla v malém bytě a první nouzový sklad v neužívané kočárkárně. Bez kapitálu, ale s velkým nadšením. První dodávky razítek dovážíme v kufru Milanova favoritu.

1990 – Stáž v několika firmách v Německu a Rakousku, kde se Milan seznámil s tím, jak funguje výroba a prodej razítek. Důležitá mezi nimi byla i firma POLYTECH, která dodávala technologii na výrobu štočků

1990 – Dáváme malý inzerát do dvou deníků, že hledáme spolupráci při prodeji razítek Trodat v ČSR. Ozvaly se nejen tehdy existující tradiční firmy (ZNAK, MECHANIKA, SMĚR…), ale i mnoho lidí, kteří prostě chtěli začít podnikat. První samobarvicí razítka TRODAT v Praze prodal nadšeným zákazníkům náš první klient, pan Antonín Kotýnek. Vyráběl tehdy razítka ještě klasicky, ruční sazbou, ale viděl zcela jasně, že Trodat má budoucnost. Brzy k němu přibylo dalších 600 výrobců razítek.

1990 – S firmou POLYTECH jsme rychle zaplavili československý trh zařízeními na výrobu razítek. Vznikalo tehdy i několik firem za týden. Oblíbenou technologií výroby byl přes negativ osvícený tekutý fotopolymer. K sazbě jsme používali tehdy nejmodernější počítače Apple Macintosh.

1990 – První setkání asi 50 razítkářů razítkářů v Brně, za účasti pana Justa.

1991 – Brzy byl potřeba nový větší sklad: pronajali jsme provizorně dost děsné prostory v Radlické, v Praze 5, a začali hledat trvalé místo pro firmu.

1992 – Rychlý úspěch na trhu brzy umožnil investovat peníze do vývoje zařízení na výrobu razítkových štočků. Technicky nejvyspělejším systémem byla v té době vulkanizace gumy do termosetových matric, ale pro její rozšíření chyběly vulkanizační lisy.

1992 – V dubnu 1992 Milan Boehm proto se společníkem založil společnost s ručením omezeným, zaměřenou na výrobu vulkanizačních lisů. S velkým úspěchem vyrobili a prodali více než 30 technicky dokonalých a robustních lisů na vulkanizaci razítkových štočků. Již na konci roku 1992 se ale společníci dohodli na přátelském vyrovnání a ukončení spolupráce.

1993 – Otevření nového sídla a skladu na Jarově v Osikové 3, Praha 3

1993 – Na trh přichází druhá generace TRODAT Printy. Sloučení podnikání do MEGAFLEXu. Firma, nyní již výhradně vlastněná Milanem Boehmem, přebírá celou činnost v oboru distribuce razítek TRODAT i výroby a prodeje zařízení na výrobu razítkových štočků. Do MEGAFLEXu s Ing. Boehmem přešli všichni zaměstnanci.

1994 – první plošný laser MEGAFLEX Shark S-30. Díky spolupráci se špičkovými českými experty z oboru laserových technologií a programování se nám již v roce 1994 podařilo vyrobit a uvést na trh první plošný laser na výrobu razítkových štočků. V následujících dvou letech jsme těchto strojů vyrobili a prodali několik desítek kusů. K našemu překvapení některé z těchto strojů ještě po pětadvaceti letech provozu stále bezchybně fungují.

1996 – distribuujeme v České a Slovenské republice také širokou paletu plošných laserů TROTEC a tato technologie postupně ovládá trh.

1996 – uvedení TRODAT Professional, jako významné inovace a náhrady oblíbeného kovového samobarvicího razítka.

1997 založení laserové společnosti TROTEC. Se stejnou motivací jako MEGAFLEX, ale s podstatně větším finančním a logistickým zázemím, založila firma TRODAT, světová jednička v produkci samobarvicích razítek, dceřinou společnost zaměřenou na výrobu laserových zařízení. S využitím celosvětové sítě prodejců a vynikajících podnikatelských schopností je dnes nejen technologickou špičkou, ale také velkým obchodním úspěchem. Značka TROTEC je již zastoupena ve více než 80 zemích světa.

1998 – vyšlo první číslo časopisu Megazín, informačního zdroje pro naše zákazníky.

1999 – Slavíme spolu s firmou TRODAT 100 miliónů prodaných TRODAT Printy na světě.

10 let razítek TRODAT na trhu v ČR a SR

2000 – MEGAFLEX je na trhu 10 let! Slavíme společně na lodi, na Vltavě.

2001 – MEGAFLEX spouští první e-shop a nabízí internetové stránky s aplikací razitko.cz. Představujeme také první hravé tužky s razítkem TWIN.

2002 – Jsme v rámci charitativní akce spolu se zákazníky MEGAFLEXu poslali k moři naši „firemní“ přítelkyni kvadruplegičku Ditu Horochovskou. Brzy jsme jí spolu s vámi koupili nový vozík…

 

2003 – Na trh vstupuje TRODAT Printy 3. generace

2005 – Jsme společně oslavili 15 let MEGAFLEXu na trhu a měli velkolepou Party v Národním divadle, kde se losovala výhra – auto škoda FABIA. Zahajujeme také výrobu a prodej vícebarevných štočků MCI (Multi Color Impressions).

8.3. 2005 nás bohužel opustil milovaný a důležitý člen rodiny a firmy, Milanův tatínek Jiří Boehm. Moc nám chybí.

 

2006 – Prodáváme elektronická razítka Reiner v několika variantách.

2006 – Organizujeme výlet našich českých a slovenských zákazníků do TRODATu ve Welsu.

2007 – Rozšiřujeme úspěšně oddělení laserů a do firmy nastupují další technici, kteří tvoří dodnes pevné jádro laserového oddělení MEGAFLEXU.

2008 – Slavíme 200 miliónů prodaných TRODAT Printy na světě. Na trh přichází kapesní Mobile Printy. MEGAFLEX kupuje technologii vláknového laseru pro průmyslové značení. Nová podoba webových stránek www.megaflex.cz i aplikace www.razitko.cz.

2009 – razítko s největší plochou otisku na trhu -5211/54110, velikost textové desky 85×55 mm.

2009/2010 – Rozšiřujeme portfolio materiálů ROWMARK a Orientačních systémů TRILINE.

Slavíme 20 let!

2010 – Jsme společně oslavili 20 let MEGAFLEXu na trhu na lodi EUROPE a soutěžili o vyhlídkový let nad Prahou. Představujeme službu SERVIS PREMIUM pro u nás zakoupené lasery. Zřizujeme stránku Realizace orientačních systémů TRILINE.

2011 – Na trh vstupuje TRODAT Printy 4. generace a zaznamenává ohromný úspěch.

2012 – bohužel zemřel zakladatel firmy TRODAT pan Walter Just.

2012 – Rozšiřujeme nabídku o TROTEC Speedy 400 a Speedy 100 flexx: první laser se dvěma trubicemi.

2013 – Náš dodavatel deskových materiálů ROWMARK získal prestižní osvědčení kvality. Rozšiřujeme nabídku o levnou variantu razítek TRODAT PRINTIE, aneb když cena rozhoduje…

2014 – MEGAFLEX spolu se svými zákazníky sponzoruje babybox nové generace v Klaudiánově nemocnici, v Mladé Boleslavi. Nový laser v nabídce: SpeedMarker 300. Máme také nové reliéfní razítko Trodat Ideal Seal a neonová PRINTY.

25 let s vámi

2015 – Oslavili jsme 25 let MEGAFLEXu na českém a slovenském trhu – opět na Vltavě, tentokrát i v Muzeu Karlova mostu.

2015 – V sídle MEGAFLEXu jsme zřídili showroom laserů. Plastotyp TRODAT Ideal vyhrál na veletrhu Paperworld cenu “Kancelářský výrobek roku”. Spouštíme specializovaný web, věnovaný laserům. Firma Noris-Color, jejíž razítkové barvy MEGAFLEX dlouhodobě prodává, představila barvu 007 v UV provedení.

2015 – Laser Speedy 360: nový přírůstek do rodiny Speedy. Inovujeme aplikaci razitko.cz, kde je možno si nastavit i vlastní vzhled stránek a styly.

2016 – TRODAT Printy slaví 40 let na trhu a více než 300 milionů prodaných kusů. V nabídce máme také novinku: Razítko Professional 5212 pro opravdu velké otisky. MEGAFLEX otevírá vlastní youtube kanál.

2017 – Orientační systém TRILINE si nacházejí cestu k zákazníkům, včetně velkých nemocnic a úřadů.

2017 – Na trh uvedeno nové TRODAT Professional 4.0 a velkoformátový řezací laser SP2000. Otevíráme také účet na Instagramu. 

2018 – Rozšiřujeme nabídku o Laser Paper Colours: barevné papíry pro zpracování laserem. TRODAT Professional získal prestižní cenu za design Red Dot Award.

2019 – Nový přírůstek do laserové rodiny: velkoformátový SP4000. TRODAT představuje nové Pocket Printy.

Megaflex slaví 30 let na českém a slovenském trhu

2020 – V nabídce máme také dřevěné materiály pro lasery od ROWMARKu a TROTECu. Na trh vstupuje kulaté razítko Micro Printy 9342.

2020 – V době koronavirové karantény MEGAFLEX vyrábí také látkové roušky, nanoroušky a prodává ochranné štíty.

2020 – Slavíme už 30 let na českém a slovenském trhu.

Megaflex je fešná třicátnice v nejlepších letech

Po 30 letech je společnost MEGAFLEX nejen nezpochybnitelnou jedničkou v prodeji samobarvicích razítek v České republice i na Slovensku, ale také významným hráčem na poli laserového gravírování, řezání, průmyslového značení a orientačních systémů. Díky spolupráci s firmou TROTEC-LASER jsme připraveni nabídnout špičková zařízení v oboru plošných laserů a díky vlastním laserům s vychylovaným paprskem pak také špičková profesionální zařízení pro průmyslový popis.

Již od konce devadesátých let distribuujeme také vynikající laserem gravírovatelné deskové materiály a fólie. V roce 2013 jsme rozšířili nabídku v sortimentu pro využití plošných laserů: dodáváme designově i technicky vynikající systém pro orientační systémy budov, TRILINE. I v tomto oboru je dnes MEGAFLEX již jedničkou na českém a slovenském trhu.

Děkujeme všem našim partnerům za úspěšné roky spolupráce a těšíme se na dalších 30 let!

Váš Megaflex team

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny