Otravný spam na razitko.cz

Kategorie Razítka

V minulých dnech se na nás obrátilo několik partnerů online služby razitko.cz s tím, že jim přišel anglický spam, který blábolí cosi o změně účtu na který máte posílat peníze… Je to typický phishing, kdy se útočník maily pokouší přesvědčit uživatele internetu, aby poslali peníze jinam, samozřejmě že na falešný účet.

Věcně vzato ani nikdo nic takového v našem případě udělat nemůže, protože takové platby vůbec neprobíhají, přesto jsme se rozhodli Vás o této záležitosti informovat. Jediné co je z Vaší strany rozumné udělat, je takový mail ignorovat. Pokud Vám tedy i v budoucnu přijde email, který není odeslán z domény razitko.cz, ale tváří se tak, prostě jej smažte. Banky to znají důvěrně, zabránit takovým pokusům zcela nelze. Tenhle podvodný email je ale naštěstí poměrně hloupý a založený na autorově neznalosti principu fungování našeho systému.

Použité emailové adresy jsou z principu na internetu přístupné na www.razitko.cz, aby Vás klienti mohli najít, proto to pro útočníka nebylo složité…

Přeji příjemné léto s mnoha objednávkami razítek TRODAT a bez otravných emailů!

Váš Milan Boehm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny