Charita? Ano, ale když už, tak dobře

Kategorie Sloupek

Přátelé, vím, že právě nenadskočíte radostí, když se do­zvíte, že od vás zase někdo chce peníze. Dám vám ale hned dva důvody, proč číst dál: chceme jich od vás málo a chceme je na opravdu dobrou věc.

Už jste slyšeli o babyboxech?

Jak by řekl jejich duchovní otec v Česku, pan Ludvík Hess, spisovatel, cho­vatel koní a filantrop, jsou to bedýnky na odložené děti. Bedýnky, které zachraňují dětské životy. Jak můžete, s dalšími detaily, najít na webu www.babybox.cz, je jich v současnosti jednašedesát a dětí, zachráněných s jejich pomocí, už celkem 107.

Technicky je to dnes již velmi sofistikované zařízení, proti prvním babyboxům získaly ty současné nejen klimatiza­ci a perfektní signalizaci, ale také indikaci, že je opravdu vloženo dítě. Je to zásadní pro rychlou pomoc a orientaci zdravotního personálu. Babyboxy jsou obvykle instalová­ny zvenku do areálu nemocnice, aby matka, která se roz­hodne dítě odložit, neměla obavy, že jí někdo „přistihne“ a hlavně, aby profesionální pomoc byla nablízku.

Právě jeden takový starý babybox, umístěný v Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi, jsme se rozhodli, spolu s vámi, vyměnit za nový. A už jsme u těch peněz…

Dobře to dopadne!

Na výměnu potřebujeme celkem 250.000,- korun. Megaflex proto každý váš dar vyrovná stejnou částkou a zavazuje se doplatit chybějící sumu v každém přípa­dě. Je proto předem zaručeno, že sbírka dopadne dobře.
Slavnostní předání babyboxu mladoboleslavské Klaudiánově nemocnici proběhne 9. října 2014 od 12 hodin. Dárci  hosté jsou zváni!

Těšíme se, že i Vy osobně přispějete podle svých mož­ností, fyzické osoby nejméně tisícikorunou a právnické dvěma tisíci. To jsou totiž minimální sumy, které umožní darovanou částku odečíst z daňového základu (ale uví­táme samozřejmě i každou menší částku).

Jak můžete přispět?

Zde je pro Vás připravena darovací smlouva ke stažení. Vytiskněte si ji, vyplňte jméno Dárce i částku a podepište. Pak nám ji můžete poslat poštou (Megaflex, Osiková 3, 130 00 Praha 3) nebo ji prostě naskenovat a poslat mailem na adresu obchod@megaflex.cz. My zařídíme podpis Vaší smlouvy panem Hessem a pošleme Vám ji poštou (abyste měli podepsaný originál pro daňové účely). Až Vám přijde zpět, pošlete prosím peníze na ve smlouvě uvedený účet (26116319/0800 s variabilním symbolem 09102014, v němž se skrývá datum otevření babyboxu). Budeme rádi, pokud nám pošlete krátký mail i o provedené platbě: pošleme obratem stejnou částku za Megaflex.

Nejpozději ke 30.9.2014 spočítáme kolik přišlo peněz. Megaflex pak doplatí sumu do částky, kterou je potřeba na nový Babybox, tedy do 250.000,- Kč. Pak už se jen můžete těšit na pozvánku na říjnové slavnostní otevření. Rezervujte si prosím zmíněné datum.      

Moc se těšíme na spolupráci na této dobročinné akci. Pojďme společně ukázat, že výrobci razítek a značení umějí udělat něco dobrého a nejsou lakomí! Mimochodem: naši partneři, společnosti TRODAT i NORIS, již poslaly hezké příspěvky na babybox. Děkujeme jim i touto cestou!

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny