Babybox v Mladé Boleslavi bude otevřen již tento čtvtek 9.10. 2014

Milí přátelé dětí, zveme Vás na slavnostní otevření babyboxu nové generace, jež se bude konat ve čtvrtek 9. října 2014 ve 12 hodin v Oblastní nemocnici Mladá Boleslav, nebo chcete-li v Klaudiánově nemocnici, u vchodu z ulice B. Němcové.

Hlavním dárcem babyboxu nové generace v Mladé Boleslavi je TRODAT, nebo chcete-li české zastoupení razítek TRODAT – firma MEGAFLEX, s. r. o. v Praze 3, Osiková 2644, www.megaflex.cz. Charitě se společnost věnuje opakovaně a programově.

Babyboxem nové generace jsme zaměnili původní historickou bedýnku otevřenou v Mladé Boleslavi 1. května 2008 jako osmou v pořadí v České republice. Za šest let pomohla vstoupit do nového života třem děťátkům, dvířky všech 63 babyboxů prošlo celkem 108 dětí. V roce 2008 jsme otevřeli 13 babyboxů, byl to rok jejich největšího rozšíření.

Staré ocelové babyboxy se otvírají mechanicky klikou, nové nerezové mají dvoukřídlá dvířka, která se otevřou samočinně, a po vložení děťátka se zase automaticky zavírají. Vnitřní prostor je klimatizován a udržuje tedy teplotu nejen v zimě, ale i ve chvíli, kdy na něj svítí sluníčko. Elektronická výbava nových babyboxů zprostředkuje zdravotnímu personálu mnohonásobně jištěnou signalizaci jeho použití. Babyboxy jsou vybaveny samozřejmě i náhradním zdrojem elektrické energie. Na jejich dvířkách je informace: Odkládáš-li děťátko, protože s ním nemáš kde přespat, zavolej 602 305 139, tedy číslo mého mobilu. Nešťastnou maminku dovezu okamžitě do azylového domu, který jsme postavili v Hájku v Praze 10.

Ať žijí razítka TRODAT a jejich distributor společnost MEGAFLEX, s. r. o. a její partneři! Sláva všem ostatním dárcům babyboxů! Bez nich by nebyla bedýnka ani jedna.

Ludvík Hess, babydědek, 602 305 139, www.babybox.cz

Ludvík Hess
Babybox pro odložené děti – Statim, předseda
Nadační fond pro odložené děti Statim, předseda správní rady
104 00 Praha 10 – Hájek 88, Pod Oborou
602 305 139, fax 267 710 889

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny