Jak nastavit upozornění na nové články ve službách Facebook, Google+

Kategorie Aktuality

V minulém článku „Sledujte novinky Megaflexu na Facebooku, Google+ nebo s RSS“ jsme popsali 3 možnosti, jak náš web www.mega-blog.cz sledovat jinak než navštívením stránky ve vašem prohlížeči.

Váš nejčastější dotaz k tomuto tématu byl:

  • Nastavil jsem si sledování ve Google+/Facebooku, ale nedostávám žádné upozornění, když přidáte nový článek. Jak to?

Upozornění na FB a G+ se nenastavují automaticky pro každou sledovanou stránku nebo osobu/přítele, protože by těch upozornění bylo příliš mnoho a vás by po chvíli začalo zajímat, jak je vypnout.

 

Jak zapnout upozornění pro příspěvky MEGABLOGU na Google+

V Google+ si sledované lidi (a stránky) zařazujete do kategorií, které Google nazval „Kruhy„. Každému kruhu pak můžete mimo jiné nastavit také upozorňování. Proto je dobré si vytvořit nový kruh pojmenovaný například „odebírat novinky“ a upozorňování pro něj zapnout. Do tohoto kruhu si pak zařadíte všechny lidi/stránky, od kterých chcete upozornění dostávat. Každého si ale můžete zařadit i do dalších vašich kruhů – takže pokud chete mít stránku Megaflex i v kruhu Přátelé, můžete. Následující obrázky ukazují daný postup :

  • vytvoření nového kruhu „odebírat novinky“ a zařazení stránky Megaflex do kruhu

    po přihlášení do Google+, kliněte na Domů a pak Lidé
    Vytvoreni_kruhu_Google_1

    poté na „Vaše kruhy“ a dole na „+“ v prvním kruhu
    Vytvoreni_kruhu_Google_2

    vyplňte název kruhu, klikněte na „přidat někoho“, napište „Megaflex“ a klikněte na něj, nakonec klikněte na „Vytvořit kruh s 1 osobou“Vytvoreni_kruhu_Google_3

  • zapnout upozornění pro kruh „odebírat novinky“

    vraťte se zpět na vaší hlavní stránku Google+ kliknutím na logo Google+, pak vyberte kruh „odebírat novinky“
    Nastaveni_upozorneni_Google_1

    nyní už jen zapněte upozornění pro příspěvky z tohoto kruhu
    Nastaveni_upozorneni_Google_2

 

Tímto okamžikem vás Google+ upozorní na každý nový příspěvek a to jak emailem, tak i mobilní aplikací Google+ (pokud máte instalovánu na svém chytrém telefonu a nebo tabletu).

  

Jak zapnout upozornění pro příspěvky MEGABLOGU na Facebooku

 Ve službě Facebook se upozornění nastavuje přímo sledovaném subjektu. Po přihlášení na Facebook přejděte tedy na naši facebookovou stránku  https://www.facebook.com/megaflex.cz a po kliknutí na tlačítko „To se mi líbí“ si zatrhněte volbu „Dostávat upozornění“. Také si zkontrolujte zatržení volby „Zobrazit ve vybraných příspěvcích“ a poté v následující položce „Nastavení…“ zvolte „Všechny aktualizace“.

Facebook_upozorneni_Megaflex

 

 

 

V příštím článku (plánovaném na příští týden) se zaměříme na RSS:

  • ukončení služby Google Reader – změna, která se dotkla většiny uživatelů používajícich RSS
  • představení pár RSS čteček s českým rozhraním a upozorňováním pro Windows, které budou alternativou k již dříve zmíněnému programu Microsoft Outlook
  • konkrétní popis nastavení jedné RSS čtečky s českým rozhraním pro mobilní zařízeni Android, včetně upozorňování na nové články

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny