Pozor, už nedávejte žádné igelitky zdarma!

Kategorie Aktuality

Naši zákonodárci, pod dohledem evropských tvůrců obecného blaha, podnikatelům připravují jedno překvapení za druhým. A jako obvykle, je jeho neplnění provázeno naprosto likvidačními pokutami: například tentokrát, pokud někomu dáte po 1. lednu 2018 polyetylénovou tašku zadarmo, můžete dostat pokutu až 500.000,- českých korun, na Slovensku pak od 500 do 50 000 EUR… Připadá vám to šílené? To nám taky. Ale přesto je to pravda.    

Pravděpodobně s k vám již uvedená informace dostala. Rozdávání igelitových tašek je už v Evropě zločinem hrubého zrna. A to i přesto, že jak Česko, tak i Slovensko patří ve třídění odpadu a jeho recyklaci ke světové špičce.   

Pokud tedy zákazníkům vkládáte nakoupené zboží do plastové tašky TRODAT, nebo jakékoli jiné kromě mikrotenových sáčků, doporučujeme, abyste s okamžitou platností zareagovali. Směrnice Evropského parlamentu č. 2015/720, kterou obě naše země implementovaly příslušnými změnami zákonů, je nemilosrdná. Cena tašky musí být stanovena tak, aby pokryla její výrobní a transakční náklady. Ty jsou, u námi dodávaných tašek, v maloobchodním prodeji na úrovni 2,- CZK včetně DPH, proto doporučujeme stanovení jejich ceny minimálně na této úrovni. (Na Slovensku, pokud zákonu dobře rozumím, musí prodejce navíc nabízet i ekvivalentní papírový obal.)

Abychom se i my s jistotou vyhnuli případným problémům a pokutám, budeme plastové tašky také raději prodávat za naši pořizovací cenu, tedy kus za 1 českou korunu (plus DPH). Do budoucna se určitě pokusíme společně s firmou TRODAT najít nějaké hezčí řešení téhle „plastové situace“… 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny