Laser Trotec SP2000: Mohli jste si prohlédnout a vyzkoušet na MSV v Brně

Na veletrhu v Brně si návštěvníci našeho stánku mohli poprvé prohlédnout a vyzkoušet laser Trotec SP2000, s plochou 1680x2510mm. Pokud jste to nestihli a máte zájem, domluvte si termín a stavte se v našem showroomu v sídle Megaflexu, Osiková 2644, Praha 3.

Velkoformátový řezací laser TROTEC SP2000, doplňuje řadu špičkových produktů v naší nabídce. Řezacího laseru má pracovní plochu 1680 x 2510 mm a je ideální pro dělení velkoformátových materiálů, jako akrylát, dřevo, textil, kartón a další. Díky inovativní technologii pojezdu a stabilní konstrukci je SP2000 připraven i pro nepřetržitý provoz.

Kromě velikosti pracovní plochy má SP2000 podobné vlastnosti jako skvělý laser SP3000, který již znáte.

Co tento laser SP2000 nabízí:

Výjimečná velikost pracovní plochy

S velikostí pracovní plochy 1680 x 2510 mm je SP2000 určen pro deskové materiály s velkými rozměry. Laser umožňuje snadný přístup ze všech čtyř stran. Velikost vkládaného předmětu může být na šířku 1800 mm s otevřenou přední a zadní stranou. Otevřená konstrukce umožňuje vykládání a nakládání ze všech čtyř stran, i během zpracování, což samozřejmě významně zvyšuje produktivitu práce.

Vysoká rychlost řezání v nejvyšší kvalitě

S rychlostí až 1 m/s a zrychlením 1g přináší SP2000 nesrovnatelnou kvalitu řezu. Inovativní je nejen technologie pohonu, ale také přesný mechanický naváděcí systém a celý koncept mechaniky.

Vzduchem ofukovaná optika pro perfektní hrany

Všechny optické části jsou při práci ofukovány čistým stlačeným vzduchem. Optika je tak udržována bez prachu, který vzniká při řezání. To zaručí bezúdržbovost a dlouhou životnost vysoce kavalitních komponentů.

Pracovní hlava laseru

Zcela uzavřená dráha laserového paprsku pro nepřetržitý provoz

Laserový paprsek je chráněn během celé cesty od laserového zdroje až na povrch materiálu, což zaručuje nejvyšší možné bezpečí práce. Systém ve třídě laseru 4 může být provozován stejně bezpečně jako systém v laserové třídě 2 v normálním provozu. Nejsou nutná žádná další bezpečnostní opatření.

JobControl a JobControl Vision

JobControl® je intuitivně použitelný softwarový balíček, který vám dá plnou kontrolu nad všemi funkcemi laseru. Díky obousměrné komunikaci, můžete spustit úlohu, aniž byste museli opustit své pracoviště. Kromě toho, JobControl® obsahuje velké množství užitečných a inteligentních funkcí, díky kterým bude vaše práce jednodušší.

Modul Vision využívá registrační značky k rozeznání pozice potištěného materiálu na pracovní ploše laseru. Registrační značky jsou vytištěny podél obrazu. Systém využívá kameru pro čtení registračních značek kolem grafiky, ty pak porovná s jejich pozicí v souboru pro řezání v počítači a v případě potřeby soubor automaticky upraví tak, aby řezací čára přesně souhlasila s výtiskem.

Vision_SP

Ochrana proti prachu – InPack TechnologyTM

Pro vysokou kvalitu řezání je nejdůležitější perfektní funkce mechaniky. Mechanika os je proto chráněna proti prachu systémem InPack Technology™.

InPack technology

Pojízdné odsávání

Odsávání je namontované přímo na laserové hlavě a odstraňuje případný prach a kouř z povrchu materiálu během zpracování. To výrazně zlepšuje kvalitu řezání a gravírování.

Pojízdné odsávání

Ovládací panel

Ergonomický a praktický ovládací panel podporuje práci s SP2000. Slouží jako řídicí jednotka všech funkcí stroje. Obsluha tak snadno ovládá SP2000 pomocí integrované klávesnice.

SP3000_SP2000_1

Multifunkční koncept stolů

Díky velikosti pracovní plochy 1680 x 2510 mm poskytuje SP2000 spoustu místa pro standardní velikosti desek materiálů. Pro SP2000 Trotec vyvinul unikátní multifunkční koncept stolů. V závislosti na aplikaci lze vybrat a snadno a rychle vyměnit požadovaný stůl.

Lze použít řezací stůl s lamelami, černá řezací rošt z hliníku, bílý řezací rošt z akrylátu nebo řezací stůl plástvovým (voštinovým) řešením Honeycomb.

Stoly

Čočky

Pro SP2000 jsou dostupné čočky 2,5″, 3,75″, 5″ a 7″.

Lenses_SP

Digitálně řízené odsávání stolu

Pracovní plocha je rozdělena na čtyři segmenty. Odsávání tak může být aktivováno nezávisle v těchto čtyřech segmentech. Není proto potřeba ručně zakrývat nepoužívanou pracovní plochu.

Digital Table Exhaust

Zaujal vás tento laser?

Potřebujete radu? Obraťte se na naše odborníky, poradí vám.
Zavolejte nebo si domluvte schůzku:

Email: laser@megaflex.cz
Tel: 724 102 490
Osiková 2644/3, 13000 Praha 3, CZ
web: http://www.megaflex.cz/lasery

 

 

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny