Laserová akademie: Značení produktů čárovými kódy a sériovými čísly

Není dne, abychom se nesetkali s čárovými kódy a sériovými čísly. Tato doba je jich plná. Sériová čísla a kódy se používají pro sledování produktů od výrobce až ke konečnému uživateli. QR kódy a čárové kódy se proto staly nepostradatelné v odvětví logistiky a obchodu. Lasery jsou perfektní v značení výrobků těmito kódy a čísly, umějí dokonce značit i elektronické komponenty.

 

 

.

.

Mezinárodní směrnice a normy, jako je například UID, GS1, ASTM, UPC a EAN, obecně vyžadují použití kódů pro označování výrobků v mezinárodní nákladní dopravě.

Laserové značení jako trvalá identifikace

Laserové značení je ideální pro kódování výrobků, součástek a obalů, především díky přesnosti a trvanlivosti, které poskytuje. Značení laserem je šetrné k materiálu a současně extrémně odolného vůči mechanickému namáhání, světelným nebo povětrnostním vlivům. Označení čárovými kódy a sériovými čísly tak zůstávají dobře čitelné pro různé čtečky.

Značicí lasery od Megaflexu a Trotecu

Značicí lasery SHINE Fiber zajišťují přesné označování a vynikají dlouhou životností. Navíc software pro značení umožňuje vytváření po sobě následujících kódů. Značicí lasery SHINE Fiber a Trotec jsou vhodné pro identifikaci výrobku a označení elektronických komponent sériovými čísly, čárovými kódy, QR kódy, Data Matrix kódy a mnoha dalšími typy kódování.

Doporučené lasery:

lasiky

Chcete si laser pronajmout nebo koupit, zajímá vás tato problematika? Navštivte náš web http://www.megaflex.cz/lasery

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-–-

V případě zájmu o další informace nebo o laser, nás kontaktujte na e-mailu laser@megaflex.cz nebo volejte pana Lukáše Nováka na tel. 725 574 817 či pana Jiřího Duška na tel. čísle: 724 102 490

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny