Máme pro vás novou verzi programu JobControl 11.2

Nová verze programu JobControl 11.2 nabízí spoustu nových funkcí a je již k dispozici na vyžádání. Napište nám a my vám zašleme instalační balíček.

Co je nového? OptiMotion+

Rekordní výkon

Nová Speedy 400 řeže až pětkrát rychleji než jakýkoli srovnatelný laser na trhu. To umožňuje plánování dráhy řezu OptiMotion: Pomocí OptiMotion se řezná rychlost a zrychlení počítají na základě geometrie v reálném čase.

Tato inovace byla nyní ještě vylepšena: OptiMotion+ poskytuje nejen nejrychlejší řezání laserem, ale také nejlepší rychlost laserového gravírování ve své třídě a bezprecedentní kvalitu:

Vylepšená technologie řízení nyní poskytuje rychlost 4,3 m/s pro laser Speedy 400 v nejvyšší kvalitě gravírování.

OptiMotion+ také zahrnuje patentovanou metodu gravírování nazvanou MeshEngraving, aby bylo dosaženo nejlepších výsledků gravírování při nejvyšší rychlosti.

Navíc OptiMotion+ zvyšuje maximální rozlišení gravírování až do 2540 dpi.

Gravírování s vysokým rozlišením

Pomocí OptiMotion+ lze maximální rozlišení gravírování zvýšit až na 2540 dpi.

Proto laser nyní může pálit 2,540 krát na palec / 100 krát na mm. Tato mimořádná kvalita je obzvláště důležitá pro aplikace, jako je sítotisk s vysokým rozlišením / klišé.

Ale také kalení kovů pomocí vláknových laserů má výhodu v tom, že stejná velikost povrchu je ovlivněná větší energií. Proto i hliník lze nyní kalit.

Ve srovnání s 1000 dpi může být 2,54krát více energie transportováno do materiálu.

MeshEngraving

Při velmi vysoké rychlosti gravírování mohou v laserovém stroji vznikat oscilace.

V některých případech se tyto oscilace mohou nevhodně překrývat a způsobovat pruhy v gravuře.

Vývojový tým Trotecu vynalezl patentovanou metodu, která může tyto pruhy eliminovat změnou směru gravírování nebo pořadí gravírování. To je zvláště důležité pro aplikace na vláknovém laseru.

 

Standardní směr gravírování        Jednosměrný MeshEngraving            Obousměrný MeshEngraving

 

MeshEngraving umožňuje nejvyšší rychlost gravírování pomocí maximální kvality, aby bylo možné využít plný potenciál série laserů Speedy.

Standardní gravírování při velmi vysoké rychlosti

Standardní gravírování s velmi vysokou rychlostí pomocí MeshEngraving

JobControl Cut 1.0

JobControl 11.2 přichází s první verzí JobControl Cut 1.0, která bude k dispozici jako přídavný modul, který je třeba dodatečně získat (vyžaduje samostatný licenční klíč).

Přímá integrace do JobControlu umožňuje uživatelům zůstat v jednom prostředí bez časově náročného přepínání mezi softwary, což zvyšuje efektivitu a šetří čas.

JobControl Cut nabízí řadu různých funkcí CAM, které šetří čas přípravy a zpracování, zvyšují kvalitu produktu a v důsledku toho pomáhají šetřit odebraný materiál.

Pro zákazníky, kteří si už objednali a vyzkoušeli verzi JobControl Cut Beta bude upgrade na verzi 1.0 zdarma. Cena za standardní licenci JobControl Cut je 14 600 Kč bez DPH.

Klíčové vlastnosti a funkce JobControlu Cut:

  • Integrace přímo do JobControlu šetří čas přípravy bez nutnosti přepínání na jiné softwarové balíčky
  • Korekce prořezu (kerf): jsou kompenzovány rozměrové chyby způsobené prořezem laseru pro správné sestavení jednotlivých vyřezaných částí. Zásuvné spoje jsou zarovnány a dokonale do sebe zapadají. To šetří čas i materiál.
  • Můžete rychle změnit a přiřadit barvu jednotlivým řezacím čarám, abyste optimalizovali návrh pro laserové zpracování. Další barvu zpracování lze intuitivně přidat a doladit přímo v JobControlu.
  • Optimalizace trasy: Funkce třídění umožňuje optimalizovat dráhu řezání. Tím se snižuje doba zpracování. Simulace vám umožňuje zkontrolovat dráhu řezání předtím, než ji provede samotný laser.
  • Řešení problémů s geometrií: Čas od času vlastní soubory obsahují náhodné problémy s geometrií, jako jsou neuzavřené obrysy, velký počet uzlů nebo duplicit. Vestavěná funkce tyto problémy automaticky detekuje a opraví je.
  • Úpravy uzlů: v případě, že uzly vyžadují zvláštní pozornost, nabízí JobControl Cut také možnost ručně vytvářet, mazat nebo spojovat uzly a vytvářet tak homogennější geometrie.
  • Nastavení počátečního bodu: definujte, kde laser začne řezat, a přesuňte jej do ideálního bodu, který nebude na finálním produktu viditelný, aby se maximalizoval vzhled produktu.
  • Lead-In / Lead-Out: nechte laser začít a ukončovat řezání mimo skutečnou geometrii úlohy. Proces nemá negativní dopad na kvalitu hrany hotového výrobku. Kvalita okraje je konzistentní po celé své dráze kolem výrobku.
  • Zrcadlení: vyberte nejen celou úlohu, ale i jednotlivé čáry řezu a zrcadlete je vodorovně nebo svisle
  • Přejmenovat: Pomocí JobControlu Cut je také možné vytvořit nový název úlohy. To je zvláště výhodné, pokud byla provedena zvláštní přizpůsobení.

Další vylepšení v JobControlu 10.2:

JobTime kalkulátor

S kalkulačkou JobTime jsou gravírování a řezací časy počítány již před startem úlohy. Díky nové verzi JobControlu umožňuje nyní tento plánovací nástroj ještě lepší a přesnější předběžný výpočet.

JobControl® Vision

Modul JobControl® Vision byl optimalizován pro velkoformátové lasery SP2000 a SP3000: Laserová hlava se nyní pohybuje směrem nahoru při procesu rozpoznání registrační značky – zorné pole kamery se tak zvětší a registrační značky se přečtou lépe a rychleji.

Vzdálené rozhraní pro novou Speedy 400

JobControl také nabízí novou funkci s ohledem na požadavky na automatizaci: Díky vzdálenému rozhraní pro připojení externích řídicích systémů je systémová integrace laseru do výroby možná bez jakýchkoliv problémů.

Umožňuje přístup k laserovému provozu z externího systému, spuštění a zastavení úloh, čtení nečinnosti, spuštění úlohy a chybové hlášení.

 

Plná podpora pro CorelDraw verze 2019.

Důležité upozornění: Upgrade na verzi 11 je určen pro uživatele s JobControlem verze 10 a 9. Upgrade z verze 9 je zpoplatněn dle ceníku – cena je 14 794 Kč bez DPH. Upgrade z verze 10 je do konce listopadu zatím zdarma. Verze 11 pracuje s operačním systémem Windows 7, 8 a 10. Pokud používáte verzi JobControl 9, tak doporučujeme pořízení nového PC, jelikož verze 11 je mnohem náročnější na hardwarové požadavky a při aktualizaci na původním PC by se práce se softwarem výrazně zpomalila.

Pokud máte o upgrade zájem, ozvěte se nám a my vám pošleme instalační balíček.

————————————————————————————————————————————–

V případě zájmu o další informace nás kontaktujte na e-mailu laser@megaflex.cz nebo volejte autora článku pana Lukáše Nováka na tel. 725 574 817

 

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny