Nastavení správy barev v Corelu X5 a novější

Kategorie Lasery

Grafický program CorelDRAW je v 99% případech nejpoužívanějším a nejlépe spolupracujícím programem pro vytváření a posílání úloh pro lasery Trotec. Pro správnou funkci a interpretaci barev v ovládacím programu laseru po poslání grafiky z Corel dokumentu je důležité nastavení správy barev.
 
Corel od verze X5 předělal správu barev. Přepracované nastavení správy barev je přehledné i snadno pochopitelné a stále přitom nabízí detailní možnosti konfigurace barvových profilů pro různá výstupní zařízení. Zdokonalený systém zajišťuje přesnost a urychluje dokončení projektu. Od verze X5 Corel představuje úplnou změnu v přístupu ke správě barev a poskytuje uživatelům přesné barevné zobrazení.
 
Jak tedy správně nastavit správu barev pro tisk do ovládacího programu laserů Trotec, aby například černá barva byla laserem interpretována jako černá a ne jako rastr?
 

Okno Vytvořit nový dokument:

Správa barev Corel_1

  Okno Výchozí nastavení správy barev:

Důležité pro tiskový procesor laseru je především správně nastavit Modul pro barvy: Žádná, zaškrtnout „Zachovat čistou černou“ a pro definici přímé barvy vybrat „Hodnoty RGB“

Správa barev Corel_2

 Okno Tisk:

Zde je potřeba vybrat pro „Převody barev provádí“ tiskárnu laseru, např. TrotecEngraver v 9.4.2.

Správa barev Corel_3 

 

 

 Máte k tématu dotazy, napište do diskuse pod tento text, nebo přímo e-mailem na lukas.novak@megaflex.cz

 

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny