Nová platforma TROTEC pro lasery – Ruby®: Otázky a odpovědi

Na začátku léta jsme vám v článku s názvem Zcela redefinovaný nový laserový software: Ruby®  prezentovali první informace o novém softwaru dodávaném k laserům Trotec. Práce s laserem bude díky Ruby® ještě jednodušší, přehlednější, rychlejší a navíc celá digitální.

Ruby® se v budoucnu stane standardem pro všechny lasery řady Speedy. Doporučujeme vám proto si v dohledné době stáhnout software Ruby® (stačí provést registraci), protože zatím je k dispozici zdarma, ale později byste za upgrade zaplatili….

Ruby® je zatím v anglické verzi zdarma ke stažení ZDE.

Netýká se vás to, pokud si v blízké době budete kupovat nový laser Speedy 400. V tom případě nemusíte dělat nic, protože Speedy 400 Run on Ruby® již má software integrovaný a jeho majitelé budou mít již vše potřebné staženo a instalováno.

Registrace je možná zde:

https://www.troteclaser.com/en/laser-machines/laser-software/ruby-registration/

 

Připravili jsme pro vás souhrn nejčastějších otázek a odpovědí:

1. Kdy bude Ruby® pro další modely?

Speedy 360 bude další v řadě – očekávaná doba spuštění Q2 2022 – následovat bude Speedy 100 a Speedy 300.

2. Co mají dělat zákazníci, kteří chtějí zůstat u JobControlu?

Stávající zákazníci samozřejmě nemusejí ihned přecházet z JobControlu na Ruby®. Zákazníci, kteří si objednají druhý a další laser k již stávajícím (Speedy 100, Speedy 300, Speedy 360), mohou i nadále používat JobControl pro svůj nový laser. Ovšem musí počítat s tím, že časem nebude mít JobControl již takovou technologickou podporu a inovace.

3. Lze Speedy 400 Run on Ruby® stále používat s JobControlem?

Ne, Speedy 400 bude už standardně pouze s Run on Ruby®. Chceme totiž nabídnout vylepšené funkce jako je síťové připojení, dotykové ovládání, samostatné použití nebo Wi-Fi, které vyžadují nejnovější technologické standardy. JobControl není s těmito technologiemi kompatibilní. Proto je to technicky nemožné.

4. Který software je dodáván se Speedy 100, Speedy 300, Speedy 360 a Speedy 400 run On Ruby®?

V současnosti již všechny nové lasery Speedy mají místo JobControlu Ruby®. To znamená, že JobControl na USB již nebude dodáván s novým laserem.

5. Je pro instalaci Ruby stále vyžadován JobControl?

Ne,  platforma Ruby® je zcela nezávislá na JobControlu.

6. Je Ruby Setup dodáván se strojem jako byl JobControl?

Nejnovější instalační program Ruby® lze vždy stáhnout z webových stránek Trotecu. Případně nás kontaktujte a my vám pošleme instalační soubory.

7. Kde získám konfigurační soubor (.ini file), pokud není s laserem dodáván žádný flash disk?

Při prvním spuštění Ruby se konfigurace stáhnou ze serveru Trotec automaticky při zadání sériového čísla laseru.

8. Mohou všechny Speedy stále používat JobControl?

Speedy 100, Speedy 300 a Speedy 360 mohou používat JobControl. Speedy 400 Run on Ruby® je už kompatibilní pouze s Ruby®.

9. Mohu si objednat Speedy 100, Speedy 300 a Speedy 360 s JobControlem?

Ne, ale JobControl lze doinstalovat na místě.

10. Jak mohu použít Speedy 100, Speedy 300 a Speedy 360 s JobControlem?

Jsou zapotřebí licenční klíče a konfigurační soubor. Pro jejich získání kontaktujte naši technickou podporu.

11. Když nechci upgradovat na Ruby®, bude JobControl stále funkční a budu dostávat aktualizace?

Ruby® bude brzy technologickým základem pro veškerý budoucí vývoj laserů Trotec. Ale samozřejmě nenecháme zákazníky s JobControlem bez pomoci. Pro JobControl budou po nějakou dobu ještě k dispozici další aktualizace a opravy chyb.

12. Jaký software je potřeba pro lasery s Ruby®?

V nových laserech je Ruby® již instalován. Vše, co potřebujete, je nejnovější prohlížeč Google Chrome ve vašem PC nebo Mac pro připojení k laseru.

13. Je instalace a aktivace (první přihlášení) Ruby® možná bez připojení k internetu?

Ne, to není možné. Aktuálně je pro instalaci a první aktivaci vyžadováno připojení k internetu.

14. A co následné použití laserového zařízení, i tam je vyžadováno připojení k internetu?

Ne,  Ruby® a provoz laserového stroje je po instalaci už zcela nezávislé na internetu. Ovšem služby jako automatické aktualizace, online nápověda nebo přímá online podpora aktivní připojení k internetu vyžadují.

15. A co zákazníci, kteří nemají přístup k internetu?

Laserový provoz samotný, jak jsme již zmínili, je na internetu nezávislý. Pouze pro instalaci a první přihlášení je internet potřeba. Lze to ale také provést prostřednictvím např. dočasného hotspotu. Požadovaný objem dat ~ 350 MB.

16. Potřebují zákazníci pro práci s Ruby® registrovat každý laser, který mají?

Ne, registrace Ruby® má výhodu právě v tom, že se týká účtu společnosti. Není vázána na jeden laser. Sériové číslo v registračním formuláři slouží pouze k identifikaci zákazníka. Přihlašovací údaje pak můžete použít pro všechny lasery přiřazené k vašemu účtu.

17. Je možné s mojí registrací Ruby® nainstalovat Ruby® na více než jeden počítač?

Ano, jeden registrovaný uživatel může nainstalovat Ruby® na tolik počítačů jedné firmy, na kolik chcete.

18. Mohu instalovat Ruby® pro všechny své lasery pouze s jednou registrací?

Ano, registrace se vztahuje na společnost, nikoli na konkrétní stroj. Laser si vyberete během instalace/prvního přihlášení na každém počítači zvlášť.

19. Kolik uživatelů mohu přidat do Ruby®?

U jednoho laseru může být k účtu Ruby® přidáno 5 uživatelů. Například pokud má zákazník dva lasery Speedy, lze přidat 10 uživatelů.

20. Musí zákazníci platit za budoucí aktualizace Ruby®?

Menší upgrady verzí jsou zdarma. Hlavní upgrady verzí budou placené jako u JobControlu.

21. Jak fungují aktualizace pro Run on Ruby®?

Aktualizace Ruby® se stahují a instalují automaticky na pozadí.

22. Jak aktivovat Ruby®?

Stačí si stáhnout a nainstalovat software. Na úvodní obrazovce Ruby® se můžete přihlásit nebo zaregistrovat vaši firmu. Při prvním přihlášení stačí aktivovat. Jedině u Speedy 400 Run On Ruby® není už aktivace stroje nutná.

23. Jsou moje data v bezpečí, pokud jsem připojen k internetu?

Úlohy a návrhy jsou uloženy  pro všechny lasery obsluhované pomocí Ruby® lokálně. Zákazníci proto mají vlastní soubory v bezpeční a pod kontrolou.

24. Jsou Speedy 400 Run on Ruby® a uložená data bezpečná, pokud jsem připojen k síti?

Přístup k Ruby® je šifrovaný a zabezpečený proti vnějšímu zneužití. Vzdálený přístup Ruby® je umožněn pouze certifikátem s vlastním podpisem.

25. Kolik datového úložiště má Speedy 400 Run on Ruby®?

Kapacita úložiště pro vlastní data je přibližně 50 GB → ~ 50 000 úloh nebo návrhů. Díky vylepšenému kompresnímu algoritmu vyžadují soubory ~ 10x méně úložného prostoru než u JobControlu.

26. Mohou zákazníci v Ruby používat vlastní písma?

Ano, pokud je v Ruby® nainstalováno na PC s Windows, lze použít vlastní písma. U strojů běžících na Ruby® je třeba vektorizovat text, který používá vlastní písma. Přímý import vlastních písem pro stroje Run on Ruby® je také brzy v plánu.

Nyní jsou všechny nové lasery již dodávány s Ruby. Nicméně, jak je uvedeno výše v otázkách a odpovědích, ještě bude nějakou dobu možné pracovat i s JobControlem.

Doporučujeme vám upgradovat laser Speedy na Ruby®. Zatím je upgrade zdarma. Platí pro všechny modely Speedy v provozu.  Můžete používat oba softwary (JobControl a Ruby) současně. To znamená, že můžete stále používat standardně JobControl a s Ruby se seznamovat a zkoušet postupně jeho funkce. Pokud začnete Ruby používat třeba za rok, nevadí, hlavní je provést registraci. Ruby funguje pouze pod Windows 10 nebo Windows 11.

Nejnovější instalační program Ruby lze vždy stáhnout z webových stránek Trotecu. Pokud byste s tím nějak zápasili, klidně nás kontaktujte a my vám pomůžeme, například pošleme instalační soubory.

———————————————————————————————————————————————————————————–

Zaujala vás tato problematika? Chcete si laser u Megaflexu pronajmout nebo koupit. Navštivte náš web http://www.megaflex.cz/lasery

V případě zájmu o další informace nebo o laser, nás kontaktujte na e-mailu laser@megaflex.cz nebo volejte pana Lukáše Nováka na tel. 725 574 817 či pana Jiřího Duška na tel. čísle: 724 102 490.

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny