Nová úžasná funkce v softwaru TROTEC Ruby: Dynamická data pro sériovou výrobu

Máme radost, že vám můžeme ukázat jednu novinku, kterou jistě využijete. Ruby® umožňuje uživatelům bezproblémový import souborů CSV obsahující data a ve spojení s funkcí „pole“ usnadní rychlý a přímočarý proces sériové výroby. Můžete importovat data ze souborů CSV přímo do laserových úloh. Tuto funkci lze využít při výrobě jmenovek, štítků nebo vlastních propagačních materiálů.

Jak na to? Chcete-li začít, importujte soubor CSV obsahující vaše data. Na obrazovce Správa jednoduše přetáhněte soubor CSV na kartu Zdroje dat (musí být aktivováno v Nastavení – Funkce). Nezapomeňte, že zde lze importovat pouze soubory CSV.

Poté přejděte do okna Návrh a můžete vytvořit nebo importovat grafiku. Dále klikněte na ikonu „Přidat dynamická data“ v horním navigačním panelu.

Vyberte soubor CSV, který jste předtím importovali. Zde máte možnost individuálně vybrat, které sloupce z tohoto souboru chcete začlenit do návrhu. Ruby automaticky vygeneruje textové pole pro každý vybraný sloupec.

Tato textová pole pro variabilní data můžete snadno identifikovat, protože jsou na začátku a konci uzavřena ve složených závorkách. Umístěte tato pole podle své vize návrhu a podle potřeby upravte písmo a velikost. Můžete také upravit velikost textových polí kliknutím a přetažením.

Jakmile jste spokojeni s návrhem, tak ho uložte a přejděte na obrazovku Příprava.

Nyní umístěte vaši grafiku na pracovní plochu. Můžete umístit jednotlivé návrhy nebo využít funkci Pole (Array). V následujícím příkladu použijeme funkci Pole.

Ikona vpravo znamená, že variabilní data jsou integrována do návrhu. Ruby však od vás potřebuje určit, kam vložit data z vybraných sloupců. Kliknutím na ikonu v následujícím obrázku se otevře dialogové okno, kde můžete definovat datové vazby. Tento krok umožňuje určit pozice pro zpracování datových hodnot. Správnost můžete ověřit pomocí šipek pod návrhem.

Nakonec uložte svoje nastavení pomocí tlačítka “Aktualizovat datové vazby“. Pokud změny uložit nechcete, tak jednoduše klikněte mimo dialogové okno.

Poté vyberte daný materiál a pošlete úlohu do tiskové fronty laseru.

V závislosti na počtu datových sad a požadované velikosti desky, Ruby automaticky vytvoří jednu nebo více stránek, které lze zpracovávat za sebou.

Videonávod v angličtině naleznete pod následujícím odkazem:

https://www.troteclaser.com/en/learn-support/ruby-help/video-tutorials/processing-dynamic-data

U videa si můžete zapnout anglické nebo české nebo slovenské titulky (automatický překlad Google – není dokonalý, ale k pochopení stačí). Podrobný návod, jak automatický překlad zapnout, je například zde. 

—————————————————————————————————————————————

Více se dozvíte na našem specializovaném webu megaflex.cz/lasery

V případě zájmu o další informace nebo o laser, nás kontaktujte na e-mailu laser@megaflex.cz nebo volejte Lukáše Nováka na tel. 725 574 817 či Jiřího Duška na tel. čísle: 724 102 490.

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny