Novinka pro vás: Škrtící klapka pro lepší odsávání vašeho Speedy

Kategorie Lasery
Tags , ,

Škrtící klapka od Trotecu je nové příslušenství pro laser, které podporuje regulaci proudění vzduchu mezi vaším odsávacím systémem a otvorem o velikosti 75 mm. Je určena pro lasery Speedy 300, 400 nebo 500 při použití vakuového stolu. Usnadněte si práci a objednejte si ji u Megaflexu už dnes.

Kdo škrtící klapku využije nejvíce a k čemu slouží?

Toto vylepšení je určeno především pro ty z vás, kteří pracují s laserem Speedy 300, 400 nebo 500, máte vakuový stůl a potřebujete na něj upevňovat tenké materiály jako jsou papír, fólie, film…. a tím pádem i regulovat průtok vzduchu, aby materiály -lidově řečeno- nelítaly kolem. Je nutné, aby materiál byl přisátý a odsávání probíhalo zespodu. Právě k tomu slouží škrtící klapka, která toto upevnění a regulaci průtoku vzduchu umožní snadno a přesně. V minulosti jste tento problém možná zkoušeli řešit různými dolepenými „zlepšovátky“.

U nově zakoupených laserů s vakuovým stolem je již nyní klapka standardní součástí dodávky.

škrtící klapka

Jakými třemi způsoby lze klapku nastavit a proč?

Použitím klapky se sníží průtok vzduchu u konektoru 75mm, automaticky se zvyšuje sání na pracovním stole a síla podtlaku pro vakuový stůl. Díky tomu lze lépe upevnit právě papír, fólie, filmy a jiné tenké materiály. Ale pokud řežete jiné materiály – tak zde je také výhoda – zlepší se například kvalita hran při řezání akrylátu a dalších plastů. 

 

Ventil_1

1. Pokud je škrtící klapka zcela zavřená 

– Maximální sací výkon pro vakuový stůl
– Žádné sání na pracovní ploše do odsávacích otvorů uvnitř stroje   
– Nejlepší řešení pro úlohy vyžadující pouze řezání
– Nedoporučuje se pro gravírovací úlohy

Ventil_2

2. Pokud je škrtící klapka částečně otevřená

– Čím méně je klapka otevřená, tím více přítlaku pro vakuový stůl a méně výparů, které jsou odsávány otvory v zadní části Speedy.   
– Tato možnost je nejlepším nastavením pro úlohy obsahující jak gravírování, tak řezání s menším výskytem prachu a nečistot. 

Ventil_3

Škrtící klapka otevřená

– Normální sání uvnitř stroje na pracovní ploše laseru, jako kdyby nebyla použita žádná škrtící klapka. 
– Nejlepší volba pro úlohy obsahující pouze gravírování a aplikace s vysokým výskytem prachu během zpracování.  

Jak škrtící klapku objednat a kolik stojí?

Škrtící klapka je určena pro lasery Speedy 300, 400 nebo 500 s vakuovým stolem a můžete si ji objednávat přímo ZDE
Cena se v katalogu zobrazí pouze přihlášeným zákazníkům Megaflexu.

Pokud potřebujete poradit nebo máte o zboží zájem a nejste registrovaní zákazníci naší firmy, kontaktujte laserové odborníky: na telefonu: 725 574 817 (autor článku Ing. Lukáš Novák) 724 102 490 ( Jiří Dušek), 725 574 819  (Ondřej Beran),  nebo e-mailem ve tvaru: jmeno.příjmení@megaflex.cz

Další informace o laserech a také všechny kontakty na prodej a servis laserů najdete v záložce KONTAKTY na adrese http://www.trotec-laser.cz/

Odebírat nové články emailem :
Přihlásit odběr
Ukládám váš email

Komentáře jsou uzavřeny